Hírek

Elutasították Aczél munkaügyi keresetét

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombathelyi munkaügyi bíróság hétfőn elutasította Aczél Zoltán edző keresetét, amellyel korábbi klubja, a Szombathelyi Haladás rendkívüli felmondását támadta meg – írja az MTI.

A bíró indoklásában azt mondta, hogy törvényes volt a rendkívüli felmondás, mivel valós és okszerű indoka volt a klubnak: ezek között említette a Központi Nyomozó Főügyészség és a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának Aczélra vonatkozó gyanúsítását, illetve felfüggesztését. Kiemelte, a gyanúsítás ténye olyan mértékű bizalomvesztést eredményezett a klub részéről, amely önmagában megalapozza a rendkívüli felmondás jogosságát.

Aczél Zoltán azt szerette volna, ha a rendkívüli felmondást jogszerűtlennek találja a bíróság, s ezáltal a klub kifizeti számára a szerződésének hátralévő idejében neki járó pénzt, 13,67 millió forintot. Az első fokú ítélet alapján azonban Aczélnak kell kifizetnie a több mint 1,5 millió forintra rúgó perköltséget és az eljárási illetéket. A futballtréner azt mondta, egyeztet majd az ügyvédeivel, de valószínűleg nem fellebbez.

Aczél Zoltánt, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozott, tavaly november 30-án vették őrizetbe, mert két rendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja vetődött fel vele szemben, még a Siófok vezetőedzőjeként.

Az eset miatt a Szombathelyi Haladás szerződést bontott a trénerrel. A KNYF márciusban a két siófoki után egy REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával is meggyanúsította a szakembert, aki 2006 és 2008 között dolgozott Rákospalotán.

Olvasói sztorik