NB I

Újabb nagy sorozatban bízik

Nikházi Márk nem foglalkozik az Újpest gondjaival, csapatával győzni utazik a fővárosba vasárnap.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten a Lombard Pápa ellen szerezte meg első tavaszi győzelmét a DVTK együttese, amely hazai pályán 2-1-re nyert. A találkozó szünetében még a vendégek vezettek, de a miskolciak a századik NB I-es meccsén pályára lépő Gosztonyi András duplájával megfordították az összecsapást. A második gól büntetőből született, ezt megelőzően Nikházi Márkot buktatták a tizenhatoson belül, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy már az első félidőben is jól játszottak, de a másodikban mindenki rátett még egy lapáttal, így sikerült megszerezniük az első tavaszi sikerüket.

– Végig irányítottuk a mérkőzést, sok helyzetünk volt, jól játszottunk – kezdte Nikházi Márk. – Sajnos a lehetőségeinket nem tudtuk értékesíteni. Tudtuk, hogy a Pápa kontrái veszélyesek, és az első végigvezetett ellentámadásukból be is találtak. A második félidőben aztán mindannyian rátettünk még egy lapáttal a saját teljesítményünkre, és sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

A találkozó után a DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics úgy nyilatkozott, hogy szerinte a tizenegyesből szerzett győztes góljuknál nem kellett volna büntetőt ítélnie a játékvezetőnek. Az eset szenvedő alanya éppen Nikházi volt, aki úgy érzi, hogy a védő szabálytalankodott ellene, így jogos volt a tizenegyes.

– Természetesen élőben mindenki máshogy látja az ilyen eseteket, de én úgy éreztem, hogy fault volt, a védő elérte hátulról a sarkamat. Teljesen jogos büntető volt, Puhl Sándor is ezt mondta a Harmadik félidőben, úgyhogy biztosan az volt.

Szivics mester szájából hangzott el az is, hogy az első tavaszi győzelem után megállíthatatlan lesz a DVTK.

– Az előző félévben is a Pápa ellen indult el a hétmeccses győzelmi szériánk. Örülünk, hogy ismét a Lombard ellen sikerült megszakítani a döntetlenek sorát. Nincs ennek olyan nagy jelentősége, de szeretnénk újra jó sorozatot futni, és még a zsinórban szerzett hét győzelemnél is tovább növelni a sikerek számát.

A Diósgyőr vasárnap a közismerten nagy gondokkal küzdő Újpest otthonába látogat. Nikházi nem szeretne foglalkozni az ellenfél problémáival, és győzni utazik a fővárosba.

– Az Újpest elég jó csapattá kovácsolódott az elmúlt néhány hét alatt. Talán még jobban összehozta őket a kialakult nehéz helyzet. Ezzel azonban nekünk nem nagyon kell foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játszanunk. Ha mindenki százszázalékosan odateszi magát, egységesek leszünk, és a sok helyzetet, amit kialakítanunk, gólokra tudjuk váltani, akkor úgy gondolom, Újpesten sem lehet probléma. Nem akarunk azzal foglalkozni, hogy náluk most mi történik. Lehet, hogy a játékosaik felszabadultabbak lesznek, vagy egy kicsit mérgesen fognak játszani. Lehet ez rossz is, és jó is – mondta végül Nikházi Márk.

Olvasói sztorik