NB I

A legextrémebb gólja volt

Bódi Ádám elmondta, pluszmotivációt ad a játékosoknak, hogy az új stadionban zárhatják a bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Haladás együttesét látta vendégül a DVSC az OTP Bank 19. fordulójában. A találkozót 0-0-s első félidő után 2-0-ra a listavezető debreceniek nyerték, akik a Videoton botlása miatt már hat ponttal vezetik a tabellát. A hajdúságiak második találatát a csereként pályára lépő Bódi Ádám szerezte szerencsés körülmények között, hiszen egy lecsúszott beadást ütött be a kapuba a szombathelyiek hálóőre.

A Rangadó.hu megkereste a Loki középpályását, aki elárulta, hogy a Haladás elleni volt az eddigi legextrémebb találata a pályafutása során.

– Számítottunk rá, és úgy is készültünk, hogy a Haladás ellen nagyon nehéz mérkőzést fogunk játszani – kezdte Bódi Ádám. – Amióta a felnőtt csapatnál vagyok, nem emlékszem, hogy könnyű meccset játszottunk volna a szombathelyiekkel. Nyögvenyelősen indult a találkozó számunkra, a Haladás két védekezővel állt fel, tehát próbáltak kontrából eredményesek lenni, de igazából ez nem nagyon sikerült nekik, inkább a biztos védekezéssel foglalkoztak. A második félidőben megvoltak a kapura lövéseink, Szakály Péter lövését például a kispadról én már bent láttam. Aztán egy szöglet utáni, kapu előtti kavarodást követően Máté Péter rúgott egy szemfüles gólt. Nagyon kellett, hogy megszerezzük a vezetést. Mindenképp dicsérendő, hogy semmiféle idegességet nem láttam a társakon addig sem, amíg null-null volt az állás. Játszottuk a focinkat, és meglett az eredménye. Utána jött az én gólom is, aminek persze nagyon örültem, de azért a kapus besegített nekem. Úgy gondolom, ez volt az eddigi legextrémebb találatom.

A 23 éves játékos a télen bokaműtéten esett át, de elmondta, hogy már teljesen egészséges, és úgy érzi, kezd formába lendülni.

– Már a Ligakupa-meccsek előtt teljesen egészséges voltam, de kihagytam a törökországi edzőtábort, és igazából egy edzőmeccs volt a lábamban. Szerencsére a Ligakupában jó teljesítményt tudtam nyújtani, és gólt is rúgtam. Érzem, hogy kezdek jó formába lendülni, és örülök, hogy ilyen hamar vissza tudtam térni ebből a bokaműtétből.

A DVSC együttese szerdán a másodosztályban élen álló Nyíregyháza otthonában lép pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A nyíregyházi születésű szélső mindenképp debreceni továbbjutást vár a párharctól.

– Egy igazi keleti rangadóról van szó, amelyre biztosan sokan kijönnek. Nem elkiabálva, de mondhatom, hogy NB I-es szintű csapatról van szó, mert biztos vagyok benne, hogy a Nyíregyháza fel fog jutni. Egy erős, jó brigádról van szó, de mi vagyunk a párharc esélyesei, és ezt tudatosítani is szeretnénk majd bennük. Nem akarunk fejetlenül nekik rontani, hiszen két meccsből áll a párharc, de azért gólt, gólokat kell rúgnunk idegenben. Mindenképp továbbjutást várok.

Bódi Ádám korábban tizenkétszer lépett pályára az U21-válogatottban, és az a célja, hogy a felnőtt keretébe bekerüljön.

– Természetesen foglalkoztat a válogatottság, szeretnék én is odakerülni. Ezért is szeretnék hétről-hétre jól teljesíteni, hogy felhívjam magamra Pintér Attila figyelmét. Az U21-ben és U19-ben is ott voltam, de azért a felnőtt válogatott teljesen más kategória. A játékosnak is emeli a nimbuszát, és ha jó formában is vagy, egy válogatott meghívó még jobban tud dobni az önbizalmadon. Nagyon szeretnék ott lenni a válogatottban, és segíteni a nemzeti együttest.

A DVSC kapcsán a remek bajnoki szereplés mellett slágertéma az épülő Nagyerdei Stadion. Bódi elárulta, egyáltalán nem vonja el a figyelmüket a létesítmény körüli felhajtás, inkább pluszmotivációt ad, hogy már az új arénában fejezhetik be a bajnokságot, és ha ehhez még a bajnoki címet is sikerülne visszaszerezni, az lenne az igazi ünnep.

– Ez annyira nem beszédtéma az öltözőben. Természetesen várjuk már az új stadiont, de ez nem mindennapos téma nálunk. Hat pont jelenleg az előnyünk a bajnokságban, és nagy pluszmotiváció, hogy egy új stadionban fejezhetjük be a bajnokságot, ha jól tudom, akkor az utolsó két bajnokit már ott játsszuk, bízunk benne, hogy telt ház előtt. Ha úgy alakulna, hogy a végén a bajnoki címet is sikerül visszaszereznünk, akkor fenomenális érzés lenne az új stadionban ünnepelni az aranyérmet – mondta végül Bódi Ádám.

Olvasói sztorik