NB I

Tizenegy ember ellen jobban ment

A Debrecen egy félidőn keresztül emberelőnyben volt Diósgyőrben, mégis csak 1-1-et játszott.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-1)
Diósgyőr, 9000 néző. Játékvezető: Vad II
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman, Kosztics (Nikházi, 92.), Elek Á. – Bacsa (Gosztonyi, 72.), Grumics (Marjanovics, 54.), Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut – Ludánszki, Zsidai (Bódi, 76.), Mihelic, Szakály P. – Kulcsár T., Volas (I. Sidibe, 68.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Futács (17.), illetve Volas (15.)
Kiállítva: Abdouraman (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A várakozásoknak megfelelően szinte telt ház, fantasztikus hangulat és pazar körítés fogadta a csapatokat. A lelátón feltűnt az előző szövetségi kapitány, Egervári Sándor is. A hazaiaknál Nikházi, Barczi és Gosztonyi is csak a kispadon kapott helyet, viszont ott volt a pályán a Grumics, Futács csatárduó, sőt Bacsa Patrik is, aki szintén támadó. A debrecenieknél Verpecz kiszorult a kapuból, Bódi és Sidibe sem kezdett, a DVTK-tól igazolt Tisza Tibor pedig a keretből is hiányzott.

Rendkívül aktívan és veszélyesen kezdték a rangadót a csapatok. A második percben Szakály Péter beadását Rajics kapusnak kellett szögletre mentenie. Hamarosan verekedés tört ki a vendégszektorban, ezért a készenléti rendőrök egy része felvonult a kerítésük előtt.

A 13. percben Mihelic kiválóan helyezett szabadrúgását védte nagy bravúrral Rajics. Két perccel később a hazaiak kapusa is tehetetlen volt, miután Kulcsár Tamás beadását Volas lőtte a kapuba (0-1). Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, hiszen Gohér nagy bedobását Futács Márkó a kapu előtt megszelídítette, majd a hálóba passzolta (1-1). A huszadik percben Abdouraman lerántotta Volast, de a játékvezető rossz döntést hozott, és nem osztotta ki neki a második sárga lapot…

A 26. percben Szakály beadása után Volas néhány centivel a kapufa mellé fejelt. A hazaiak szabadrúgásai rendszeresen komoly veszélyt jelentettek, a 32. percben például Futács fejelt a kapu mellé. A másik oldalon Kulcsár került nagy helyzetbe, de a kapujából kimozduló Rajics szépen védett. A negyvenedik percben Abdouraman fejesét Novakovics védte. A szünet előtt Abdouraman sokadik szabálytalansága után megkapta második sárga lapját, ezért kiállította a bíró. Hangsúlyozzuk: ezt már korábban meg kellett volna tennie. A szünetben Gohér Gergő csapatkapitány sportszerűen elismerte, hogy érett, és jogos volt a piros.

A második félidőben az emberhátrányban játszó hazaiak rendkívül defenzíven játszottak, ezért a DVSC hiába próbált rohamozni, játékosai nem tudták egykönnyen áthámozni magukat a diósgyőri védelmen. A 64. percben Szakály lőtt nagy helyzetben a kapu mellé. A 77. percben egy vendégszöglet után Ludánszki lőtt kecsegtető helyzetben a kapu fölé. A 85. percben Lázár Pál beadása után Kulcsár fejese centikkel kerülte el a kapufát. Három perccel később Bódi Ádám szabadrúgását Kulcsár csúsztatta fejjel a kapu mellé.

A Debrecen nem tudta kihasználni a létszámfölényt, maradt a döntetlen. A tavaszi nyitófordulóban a tabella első hat helyezettje egyaránt egy pontot szerzett, így nem változott a sorrend és a különbség.

– A kiállítás abból a szempontból befolyásolta a játékot, hogy a Diósgyőr a második félidőben védekezésre rendezkedett be, de ezt a Debrecen nem tudta feltörni, ezért teljesen igazságos az egy-egy pont. Az első felvonásban a hazai pálya előnye a DVTK mellett szólt, bár voltak furcsa ítéletek. Szerethető csapat a Diósgyőr, az a fajta játékstílus és hozzáállás, ami korábban jellemezte az együttest, nem változott. Az agresszív támadófutball ma csak az első félidőben jött elő, amíg azonos volt a létszám, méghozzá nagyobb részben hazai oldalon. Támadófocit vállaló csapatok találkoztak, ebből mindig jó meccs születik – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi kiváló játékosa, jelenleg utánpótlás-edzője.

Olvasói sztorik