NB I

Tovább tart a góltalanság

A Haladás 2-0-ra kikapott Debrecenben, az élvonal 19. fordulójában; a szombathelyiek az idei naptári évben még nem lőttek gólt tétmeccsen.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Debrecen, 3500 néző. Játékvezető: Erdős
DVSC: Novakovics – Lázár P., Mészáros N. (Morozov, 82.), Máté P., Korhut – Zsidai, Mihelic, Szakály P., Bouadla (Bódi, 79.) – Volas, Kulcsár T. (Sidibe, 70.). Edző: Kondás Elemér
Haladás: Rózsa – Guzmics, Nagy G., Bosnjak, Tóth P. – Iszlai (Németh M., 63.), Schimmer (Gyurján B., 81.), Simon Á., Halmosi P. – Hrepka (Medgyes, 87.), Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Máté P. (60.), Bódi (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hiányzók inkább a szombathelyiek dolgát nehezítették, hiszen Devecseri és Dvorschák is sérült. A vendégek egyébként egy nappal korábban, szombaton érkeztek Debrecenbe.

A második percben a Haladás lőhetett volna gólt, Bosnjak ragyogóan ment el a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd Hrepka és Radó felé passzolt, utóbbi átvette, de hét méterről nem tudott kapura fordulni, pedig óriási lehetőség lehetett volna. A hatodik percben Korhut a tizenhatoson belülre cselezte magát, de amint lövőhelyzetbe került, elesett. A folytatásban sokáig nem alakult ki valamirevaló helyzet. A huszadik percben Bouadla szöglete felperdült a kapu előtt Tóth Péter lábán, de szerencséjére nem öngól, csak szöglet lett belőle.

Két perccel később Bouadla lövését kellett hárítania Rózsa Dánielnek. A 29. percben Kulcsár lőtt a szombathelyi kapus kezei közé, pedig középen ketten is kérték a labdát. A 34. percben a kilépő Kulcsár remek labdát kapott, de nem tudta megszelídíteni, ráadásul Rózsa jól mozdult ki a kapujából. Négy perccel később Szakály veszélyes szabadrúgását a Haladás kapusa kiütötte, majd egy újabb szabadrúgás után saját csapattársa, Halmosi Péter fejesét is hatástalanította. A 43. percben Szakály fejese pattogott el a kapufa mellett.

Az 52. percben Lázár Pál beadását Kulcsár az ötös vonaláról a keresztléc fölé fejelte. Ezzel offenzívát indított a DVSC, amely a hatvanadik percben megszerezte a vezetést: egy hazai szöglet után addig pattogott a labda a tizenhatoson belül, mígnem Máté Péter a hálóba lőtte (1-0). A 67. percben Szakály 17 méterről a kapu fölé bombázott. A 74. percben Németh Márió szabadrúgását védte Novakovics.

Derekasan próbálkozott a Haladás, de a hazaiak játékában továbbra is több veszély volt. A 79. percben Mihelic került nagy helyzetbe, de közeli lövése elszállt a kapufa mellett. A 83. percben Bódi Ádám elképesztő gólt szerzett: egy bedobás után az oldalvonal mellől, éles szögből ívelt a hálóba, Rózsa Dániel hiába nyújtózkodott, csak beljebb tudta paskolni a labdát, sőt talán ha nem ér bele, a kapufáról kipattan, de ezt nyilván nem tudhatta (2-0).

A kilencvenedik percben Bosnjak lövése az oldalhálóba vágódott. A Haladás a Fradi elleni Ligakupa-meccsek és az MTK elleni bajnoki után ezúttal sem tudott gólt szerezni, tehát az idei naptári évben még nem volt eredményes…

– Biztonsági játékra rendezkedett be mindkét csapat, főleg a Haladás, amely kontrákból akart támadásokat vezetni, de nem sikerült kapura veszélyesnek lennie – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC vezetőedzője. – Többet tettek a győzelemért a debreceniek, az első gól előtti szituációnál is letámadták a vendégeket, akik közül a rögzített helyzet után többen is felszabadíthattak volna. A második félidőben is többet mozgósított a DVSC, a szombathelyieken nem láttam igazi átütőerőt. Próbálták megjátszani Radót és Halmosit, de a középső zónában a hazaiak megfojtották a támadásokat. A második gól előtt Bódi Ádám be akarta adni a labdát, amely megtévesztette a kapust, hozzáért, de nem tudta védeni. Érdekes módon kettő-null után kezdett éledezni a Haladás, és próbált nagyobb ritmusra kapcsolni, küzdött a szépítésért. Összességében jobban játszott a DVSC, többet tett a győzelemért, és megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik