NB I

Kiesett a bajnokcsapat

Az egy félidőn keresztül emberhátrányban játszó Győri ETO 3-1-re kikapott Debrecenben a Ligakupában.
Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Győri ETO FC 3-1 (0-0)
Debrecen, 1500 néző. Játékvezető: Németh Á.
DVSC: Verpecz – Karikás (Dombi, 80.), Szatmári, Króner, Vadnai – Bódi, Spitzmüller, Bouadla, Ferenczi J. (Kovács Á., 70.) – Seydi (Király, 90.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Győr: Pogacsics – Wolfe, Had, Sztanisics, Dinjar – Nagy Á. (Andrics, a szünetben) – Martínez, Kronaveter, Illés, Nicorec (Medgyes, 89.) – Burgos (Nagy B., 58.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Bódi (50.), Bouadla (69.), Wolfe (öngól 88.), illetve Nicorec (tizenegyesből 74.)
Kiállítva: Had (43.)
Továbbjutott: Debrecen (4-3)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utánpótlás és a felnőtt válogatott felkészülési meccsei miatt mindkét csapat keretéből számos alapember hiányzott. A győri edző, Horváth Ferenc elsősorban azokat küldte pályára, akik vasárnap nem játszottak a Fradi ellen, és néhány fiatal is lehetőséget kapott.

A 18. percben Burgos lőtt 16 méterről, középről, Szatmári azonban remekül lépett bele a labdába, ami szögletre vágódott. A következő percben Ferenczi János beadását a menteni igyekvő Wolfe véletlenül fejjel kapura emelte, a labda a kapufáról pattant ki. A 22. percben Dinjar szabadrúgása után a lecsorgó labdát Martínez lőtte kapura 16 méterről, Verpecz azonban bravúrral védett. A 28. percben Nicorec éles szögből megeresztett lövését Verpecznek kellett kitenyerelnie.

A másik oldalon Seydi harcolt meg a labdáért három védővel, majd miután lerázta őket középre adott, de az ötösön érkező Sidibe háta mögé érkezett az átadás. A 33. percben Seydi 11 méterről, éles szögből lőtt, de Pogacsics megfogta. A 43. percben Sidibe a földre került Marián Had mellett a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, és második sárga lappal kiállította a győriek légiósát. A sértett tizenegyese gyenge és lapos volt, Pogacsics szép vetődéssel védte, sőt ki sem jött róla a labda. A szünet előtt Seydi 14 méterről alig lőtt a kapu fölé.

Az első félidőben mindkét csapatnak volt jó néhány lehetősége a gólszerzésre, különösen az első harminc perc volt kiegyenlített. Bár egy hajszállal talán ekkor is többet volt a hazai csapatnál a labda, az igazi fölény az utolsó tizenöt percre csúcsosodott ki. Elsősorban Seydi aktív játékának köszönhetően sokszor tudtak kapu elé kerülni, de vagy az utolsó passz, vagy a kapura lövés volt pontatlan. A Loki még egy büntetőt is elhibázott, pontosabban Pogacsics védett remekül.

A szünet után Sidibe kapott egy ívelést a tizenhatoson, nagy nehezen levette, majd egy fordulás után az érkező Bódi Ádámnak tette a labdát, aki egy átvétel után 12 méterről a hálóba lőtt (1-0). A hatvanadik percben Martínez hajszálpontosan passzát a középen érkező Illés nyolc méterről a kapu mellé lőtte. A 66. percben Bódi szabadrúgását Pogacsics éppen Bouadla elé ütötte, aki 19 méterről alig lőtt a kapufa mellé. Három perccel ezután ide-oda pattogott a labda a tizenhatoson belül egy debreceni támadás után, végül Bouadla nyert meg egy párharcot, majd egy érintés után 14 méterről, középről a hálóba lőtt (2-0).

A 73. percben Martínez tökéletes beadása után középen ismét Illés érkezett, aki ütközött Szatmárival, a bírónál ez is tizenegyes volt, amit Nicorec a balra vetődő Verpecz mellett a kapu közepébe lőtt (2-1). A 84. percben Dombi beadása után a kaputól nyolc méterre emelkedő Sidibe fejelt, de Pogacsics a kapufára tolta a labdát. A lefújás előtt Kovács Ádám kapott labdát, élesen kapura tűzte, Wolfe fején megpattant a labda, és a kapuba vágódott (3-1) – tudósított az onlajnok.com.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC vezetőedzője elemezte:

Az első tizenöt percben kiegyenlített volt a játék, mindkét részről próbálkoztak a játékosok. A debreceniek nagyon fiatal csapattal álltak fel – főleg a védelemben –, és annak megfelelően léptek pályára, ami tulajdonképpen a Ligakupa célja lenne. Mindkét együttes szerette volna megnyerni a meccset, ám az első negyedóra után már lehetett látni, hogy a DVSC jobban szövögeti a támadásait, és voltak helyzetei is. A szünet előtt igazolódott az örök törvény, hogy ne az rúgja a tizenegyest, aki kiharcolta. A győri kapus szinte olvasta a lövést.

A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt a DVSC, de ne felejtsük el, hogy a győriek nehezebb helyzetben voltak az emberhátrány miatt. A Sidibe, Seydi páros nagyon veszélyes volt, Bódi Ádám pedig remekül lépett be a támadásokba, és megszerezte az első gólt. Továbbra is a Debrecen irányította a játékot, de a győriek is próbálkoztak, Kronaveter összefogta csapatát, és igyekezett támadásokat vezetni. El is jutottak a tizenhatosig a vendégek, de az utolsó passzokat elrontották. A második gól után úgy nézett ki, eldőlt a meccs, de a győriek másként gondolták, és egy tizenegyesből szépítettek. Újra nyílt lett a találkozó, sőt már mindenki elkönyvelte a hosszabbítást, és ha Kovács Ádám lövése nem pattan meg, a kapus könnyedén hárította volna, így azonban a hálóba vágódott.

Olvasói sztorik