NB I

„Sokkal bátrabb játék kell”

Pintér Attila szerint a magyar játékosokban nem volt elég vállalkozószellem a finnek elleni, szerdai meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az M1 vasárnap délutáni meccsközvetítésének szünetében Pintér Attila részletesen beszélt a szerdai, Finnország elleni mérkőzésről, amely a szövetségi kapitányi bemutatkozását jelentette a válogatott élén. Mivel az északiak 2-1-re nyertek Győrben, a premier nem sikerült jól, de a tréner hangsúlyozta, a hibákat siker esetén is ki kellene javítaniuk.

Pintér a problémák között említette, hogy a mieink már a második passzok után eladták a labdát, a két belső középpályástól pedig nem érkezett megfelelő segítség a labdakihozatalnál.

Hétvégi tapasztalatok

Láttam nagyon jó teljesítményeket, illetve voltak olyan játékosok, akikkel kapcsolatban ugyanaz az érzés maradt meg bennem, mint azelőtt, mert nem győztek meg, tehát ugyanaz a benyomásom, mint az első fordulóban – mondta a pénteki és a szombati bajnoki meccsekről Pintér Attila, majd rátért a szerdai válogatott találkozóra.

Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, bárhol lép pályára a válogatott. A finnek ellen nagyon jól kezdett a csapat, huszonöt-harminc percig az történt, amit szerettünk volna, ahogy terveztük, de érthetetlen, hogy a gól után mélyebben jöttünk vissza, nem támadtunk vissza a felezővonalon, vagy labdavesztés esetén, és ez óriási probléma volt. A csapat inkább próbált biztosan visszazárni a felezőre, ezt nagyon fegyelmezetten csinálták, holott nem ezt kértük, hanem azt, hogy próbáljanak meg azonnal visszatámadni az elveszett labdára, próbálják meg azonnal visszaszerezni, és abból indulni, vagy járatni a labdát, és abból építeni az akcióinkat.

Energiapazarlás

Visszább zártunk, és a megszerzett labdáinknál óriási probléma volt, hogy nem mertünk bátran futballozni, hanem ahogy megszereztük a labdát, az első passzunk még sikerült, a második után viszont eladtuk. Ebből a finn válogatott profitált, nekünk pedig újra csak a védekezés maradt. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy jöjjünk kijjebb, ugyanúgy, mint az első huszonöt percben, illetve a megszerzett labdáinkra sokkal jobban koncentráljunk, hiszen ha eladjuk, akkor megint melózniuk kell, hogy visszaszerezzék, és ez nagyon nagy energiákat vesz ki a csapatból.

Voltak olyan problémáink, hogy amikor megszereztük, vagy a kapusunkhoz került a labda, megint rugdaltuk fel, nem volt elég vállalkozószellem bennünk ahhoz, hogy bátran, felépítve a játékunkat, kihozzuk a labdát. A két belső középpályástól nem érkezett akkora segítség a labdakihozatalnál, amekkorát igényelt volna, ezért a védőink előrerúgták, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. Illetve amikor a védőink visszavihették volna a kapusig, és tudtuk volna megint építgetni a játékunkat, akkor is rugdaltuk fel. Sokkal bátrabb játék kell ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, sokkal többet kell birtokolni a labdát, és sokkal bátrabban kell a labdaszerzésünk után játszani ahhoz, hogy minél hatékonyabbak és eredményesebbek legyünk.

Az összetartások haszna

Ehhez nagyon nagy szükség van az összetartásokra, hiszen akik a második félidőben beálltak – Futács Márkó, vagy Elek Ákos –, javítottak a játékon, bátrabban futballoztak. Nagyon fontos, hogy eredményesek legyünk, mert ha egy-null után újabb gólt szerzünk, biztos, hogy a mérkőzés másként alakult volna, és lehet, hogy másként beszéltek volna az emberek. Hozzáteszem: a hibák akkor is megmaradtak volna, és ezek akkor is hibák, amelyeket ki kell javítanunk – mondta végül Pintér Attila.

Olvasói sztorik