NB I

Volt ennél rosszabb premier is

Csank János és Egervári Sándor nyomdokain járt Pintér Attila, hiszen két elődje is vereséggel kezdett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vereséget hozott az új szövetségi kapitány bemutatkozása: Pintér Attila irányításával 2-1-re vesztett Finnország ellen a magyar válogatott szerdán, Győrben. A mutatott játékot rengeteg kritika érte számos fórumon, és az eredményre sem lehet büszke az együttes, de a Rangadó.hu legújabb összeállításából kiderül, hogy az elmúlt 18 évben sem tudott minden kapitány győzelemmel debütálni a kispadon.

Csank János

Először 1996. április 10-én irányította a válogatottat, amely 4-1-re kikapott az Eszéken rendezett barátságos meccsen a házigazda Horvátországtól. A folytatás sem sikeredett valami fényesre, hiszen az osztrákok, az angolok és az olaszok ellen is vereséget szenvedett együttesünk, amely ráadásul még gólt sem lőtt, mégsem követelték kórusban a bajuszos mester távozását. Aztán az Egyesült Arab Emírségek ellen végre összejött egy siker, majd kezdetét vette az világbajnoki selejtezősorozat, amelynek nyitányán a magyarok 1-0-ra győztek Finnország ellen.

Bicskei Bertalan

Az osztrákok elleni, bécsi 3-2-es sikerrel debütált a kapitány (1998. március 25.), aki további négy barátságos mérkőzésen veretlen maradt a csapattal, de aztán jött az első Európa-bajnoki selejtező, amely Portugália ellen az első kudarcot is elhozta.

Gellei Imre

Mivel elődjét a grúziai világbajnoki selejtező után rúgták ki, a beugró kapitánynak nem volt lehetősége kísérletezni, hogy néhány nappal később máris jött a Románia elleni, budapesti tétmeccs, amelyen a mieink 2-0-ra kikaptak 2001. szeptember 5-én.

Lothar Matthäus

Egy ciprusi felkészülési torna jelentette a német tréner bemutatkozását 2004. február 18-án, amikor csapatunk 2-0-ra nyert Örményország ellen.

Bozsik Péter

Ő 2006. május 24-én, Budapesten mutatkozott be az Új-Zéland elleni barátságos meccsen, amelyet 2-0-ra megnyertek a magyarok.

Várhidi Péter

Elődje gyors menesztése után az ő debütálására is 2006-ben került sor, méghozzá november 15-én, Székesfehérváron, amikor a válogatott 1-0-ra győzött Kanada ellen.

Erwin Koeman

A holland edző 2008. május 24-én, Budapesten irányította először a magyar csapatot, amely 3-2-re megverte a regnáló Európa-bajnokot, a görög válogatottat.

Egervári Sándor

Az előző kapitány is 2-1-es vereséggel debütált, de a 2010. augusztus 11-én, Londonban rendezett, Anglia elleni találkozó végeredményét könnyebben elfogadta a hazai közvélemény, mint a Pintér-féle finn 1-2-t… Egervárinak nem volt lehetősége további tesztelésre, mert máris kezdődött az Európa-bajnoki selejtező, amelynek első négy meccsét három győzelemmel és egy vereséggel abszolválta válogatottunk.

Olvasói sztorik