NB I

„Továbbra is veretlenek vagyunk”

Hrepka Ádám már kedden, a Ferencváros elleni Ligakupa-nyolcaddöntő visszavágón betalálna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 18. fordulójában a Haladás hazai pályán 0-0-t játszott a kiesés elől menekülő MTK-val. A szombathelyiek a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén is gól nélküli döntetlent értek el a Ferencváros ellen, így Artner Tamás legénységének védekezése mindenképpen dicsérendő.

A támadószekció a védelemhez hasonlóan szintén gólképtelen, ez viszont már inkább aggodalomra adhat okot Szombathelyen. A Ranagdó.hu megkeresésére a gólokért felelős Hrepka Ádám elmondta, hogy bízik a továbbjutásban az FTC ellen, és előbb-utóbb a gólok is jönni fognak.

– Hogy érezte magát az MTK ellen a pályán?
– Az első félidőben nem jött össze, amit elterveztünk – kezdte Hrepka Ádám. – Erős mezőnyjáték volt, de helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki. Szerettük volna uralni a találkozót, de nem sikerült. A második félidőben úgy érzem, megvoltak a lehetőségeink, és a mi akaratunk érvényesült. Meg kellett volna szereznünk a győztes gólt, de sajnos kimaradtak a helyzeteink.

– Sikerült már beilleszkednie a szombathelyi csapatba?
– Azon vagyok, hogy minél előbb sikerüljön. Eddig két mérkőzést játszottam a csapatban, de bízom benne, hogy hétről-hétre egyre jobb lesz a teljesítményem. Remélem, hogy ez majd a csapat eredményességén is látszódni fog.

– Megzavarhatta a Haladást, hogy az új játékosok még nem épültek be teljesen a csapatba?
– Nem hiszem, hogy szó lenne erről, hiszen csak jómagam és Dvorschák Gábor volt a pályán az újak közül, de összeszokatlanságról szó nem volt. Nem lőttünk gólt, de megvoltak a helyzeteink, ráadásul jobban játszottunk, mint az MTK.

– A Haladás tavasszal eddig két nulla-nullát játszott. Ez a védelem dicsérete, vagy a támadók kritikája?
– Mindkét találkozón hazai pályán játszottunk, és szerintem mindegyik meccsben benne volt a győzelem, főleg az MTK ellen, mert volt három-négy nagy lehetőségünk. Sajnos ezek nem mentek be, de talán a következő összecsapáson már másképp lesz. A védelem mindenképpen dicsérendő, mert nem kaptunk még gólt. De azt hozzá kell tennem, hogy az egész csapat támad, és az egész csapat védekezik. Mondjuk úgy, hogy veretlenek vagyunk, de szeretnénk most már a győzelmeket számolgatni.

– Régebben többször említette, zavarja, hogy az edzők ide-oda tologatják a pályán. Artner Tamás középcsatárként számol önnel?
– Igen. Amikor a Haladáshoz jöttem, akkor a mester azt mondta, hogy mindenképpen csatárként számol velem, aminek nagyon örülök. Artner Tamásban egy nagyon jó edzőt ismertem meg, aki a játékosok mellett áll, és abszolút pozitívan viszonyul mindenkihez. Rajta nem múlik, hogy a játékos ki tudja hozni magából, ami benne van.

– Kedden a Haladás a Ferencváros vendége lesz a Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A szombathelyi klub több játékosa a válogatott edzőtáborában van. Hogy fognak kiállni a mérkőzésre?
– Elég sokan elmentek, főleg a fiatalok közül, akik támadóposzton bevethetők. Nem tudom még, hogy állunk fel, de nyilván elég tartalékos lesz a csapat. Ez az edző feladata, de szerintem megfelelően össze fogja rakni a brigádot. A Ferencvárost egy-két ember kivételével nem nagyon érinti ez a válogatott-probléma, ráadásul a kerete is sokkal bővebb, úgyhogy majdnem az alapcsapattal tud kiállni. Nálunk minimum öt-hat ember nem lesz bevethető, de bízom benne, hogy fogunk gólt szerezni idegenben. És ha betalálunk, akkor nekik már kettővel kellene válaszolniuk… Bízom a továbbjutásban.

Olvasói sztorik