NB I

Szomorú szenzáció: az első 0-0

A bajnoki idény első gól nélküli döntetlenjét hozta a Haladás és az MTK szombathelyi mérkőzése.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Szombathelyi Haladás – MTK 0-0
Szombathely, 2500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Dvorschák (Németh M., a szünetben), Guzmics, Bosnjak – Halmosi, Simon Á., Nagy G., Schimmer – Radó, Hrepka (Szakály A., 85.). Edző: Artner Tamás
MTK: Hegedüs – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Pölöskei, Vass Á. – Bese (Csiki, a szünetben), Kanta J., Horváth Zs. (Batik, 63.) – Torghelle (Eppel, 90.). Edző: Garami József

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal első tavaszi fordulójában a Haladás az MTK-t fogadta. A vendég fővárosiaknál ott volt a kezdőcsapatban két téli szerzemény: Torghelle Sándor és Vass Ádám, míg Rodenbücher István a kispadon kapott helyet. A szombathelyieknél Dvorschák, valamint a korábbi MTK-s Hrepka is kezdett.

Az ötödik percben egy vendégvédő kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Egy perccel később Schimmer veszélyes beadását kellett hárítania Hegedüs Lajosnak. Eleinte inkább az MTK térfelén pattogott a labda, de számottevő helyzet nem alakult ki. A huszadik percben Pölöskei Zsolt cselezte át magát három védőn, de 15 méterről fölé lőtt. A 28. percben ismét Pölöskei durrantott fölé. Az első félidő utolsó percében egy gyors szabadrúgás után Hrepka csalogatta ki a vendégkapust, majd kapura emelt, de Kálnoki-Kis kifejelte a labdát a kapu torkából.

A szünet után Hrepka Ádám közeli lövését a vetődő Hegedüs kivédte, a kipattanót pedig Németh Márió az üres kapu fölé rúgta. Az 51. percben Kanta szögletét Kálnoki fejelte a kapu fölé. Négy perccel később Halmosi a kapufát találta telibe. Ahogy az első félidőben, sajnos utána is sok volt a teljesen felesleges szabálytalanság, ezért ritkán alakulhatott ki folyamatosan játék, és ehhez még a pálya rossz talaja is hozzájárult. A 69. percben Bosnjak távoli lövését Hegedüsnek kellett védenie, majd a 74. percben Nagy Gábor távoli bombája a keresztlécen csattant.

Ezután az MTK is helyzetbe került néhányszor, a 81. percben Torghelle lőtt a kapufa mellé. A hajrában Radó András lőtt kiszorított helyzetből, de Kálnoki blokkolta. Legutóbb tavaly április 20-án játszottak gól nélküli meccset az élvonalban. Az MTK legutóbb 20009 augusztusában nyert a Haladás ellen, és ezúttal is a szombathelyiek álltak közelebb a sikerhez, de többször is a kapufa mentette meg a fővárosiakat.

– Ahogyan a mérkőzés alakult, nem is érdemelt mást, mint null-nullt. Sajnos nem volt jó mérkőzés, de még igazán küzdelmes sem – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. – Sokáig edzősködtem Szombathelyen, és akkoriban mindig jó volt a pálya talaj, mostanában ez egyáltalán nem jellemző. Bosszantó, hogy a hosszú szünet után ilyen indolensen futballoztak a játékosok, hiszen sokat reklamáltak. A hazaiak közelebb álltak a sikerhez, a meccse elejét megnyomták, Radó András ügyesen focizott. A szünet után a beálló Németh Márió nem játszott nagyon jól, csapata mégis támadóbb lett. Fehér Zoltán visszakerült a posztjára, Nagy Gábor pedig középre. Az MTK-nak is voltak kimondottan szép akciói és lehetőségei. Vass Ádám játéka az első félidőben egyáltalán nem tetszett, a másodikban már jobb volt. A Haladás bal oldala volt veszélyesebb, de a játszó típusú játékosok nem tettek hozzá pluszt a meccshez. Elöl Hrepka és Torghelle is nagyon egyedül volt, távol voltak tőlük a társak. Azt gondoltam, hogy sokkal jobb játékot fog nyújtani a Haladás. Az akarattal nem volt gond, de a játék nem tetszett. Viszonylag kevés néző volt, de ez egész magyar labdarúgásra jellemző. Az viszont nagyon üdítő, hogy szinte csak magyarok voltak a pályán.

Olvasói sztorik