NB I

Puskás helyett Albert

A válogatott a Ferencváros új stadionjában fogja játszani a hazai tétmérkőzéseit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarországon több stadion építése is a hajrájához érkezett, elég csak a felcsúti létesítményt említeni, de a magyar válogatott szempontjából érdekesebb lehet a Nagyerdei Stadion és az Albert Flórián Stadion átadása.

Kedden hozták nyilvánosságra a hírt, miszerint Pintér Attila csapata a Ferencváros otthonában játszaná a hazai Európa-bajnoki selejtezőit, míg több felkészülési mérkőzést Debrecenben rendeznének meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség májusban tesz javaslatot a hazánkba érkező UEFA-delegációnak a két épülő stadionról. Ha az európai szövetség elfogadja a két létesítményt, akkor az MLSZ döntheti el, hogy melyik találkozót hol rendezzék meg.

Az UEFA versenykiírásának 22.01 pontjában benne van, hogy a szövetségnek a selejtezős menetrend ismertetése után hatvan napja van megadni, hogy mely helyszíneken szeretné rendezni hazai selejtezőiket. A javaslat elfogadásáról az UEFA dönt. Az adott selejtező előtt 120 nappal hirdetik ki a végleges helyszínt. A legfőbb szabály, hogy az Eb-selejtezőnek helyet adó stadion legfeljebb kilencven perces buszútra kell, hogy legyen egy nemzetközi repülőtértől.

Ha az UEFA elfogadja az MLSZ javaslatát, akkor valószínűleg a magyar válogatott jó ideig nem fog pályára lépni a Puskás Ferenc Stadionban.

Olvasói sztorik