NB I

Utolsóként sorsolják a magyarokat

Pintér Attila várja az Európa-bajnoki selejtező sorsolását, de esélylatolgatásokba nem szeretne belemenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délben tartják a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását. A résztvevők már a sorsolás helyszínén, a nizzai Acropolis rendezvényközpontban vannak, az MLSZ-t Vági Márton főtitkár és Berzi Sándor alelnök képviseli.

Pintér Attila szövetségi kapitány itthonról figyeli a sorsolást, és az MLSZ honlapján elmondta: kíváncsian várja, hogy kiket kap ellenfélként a válogatott, ugyanakkor a selejtezős szereplés előtt nem az ellenfelek a legfontosabbak, hanem az, hogy saját csapatát a lehető legjobban felkészítse a sorozatra.

– Természetesen én is várom a sorsolást, de előzetes esélylatolgatásokba nem szeretnék belemenni, mert nekünk nem az a feladatunk, hogy az esélyekkel foglalkozzunk, hanem az, hogy minél jobban felkészítsük a csapatot a szeptemberi kezdésre. Azt az elvet vallom, hogy azt kell legyőznünk, akit kisorsolnak mellénk, teljesen mindegy, hogy ellenfeleink hol állnak a világranglistán vagy melyik kalapból kerültek a csoportba – fogalmazott a kapitány.

A sorsoláson elsőként az első kalapos válogatottakat húzzák ki, majd a hatodik, az ötödik, a negyedik, a harmadik és a második kalapból sorsolják a csapatokat, vagyis a második kalapból ellenfelekre váró magyar válogatott a procedúra végén, már egy komplett csoportba kap besorolást.

A selejtező menetrendjét az UEFA állítja össze egy számítógépes algoritmus segítségével, és még a mai nap során, 16 órakor minden szövetség megkapja a sorozat végleges, percpontos időbeosztását.

Olvasói sztorik