NB I

Külföldre utazott a kapitány

Jövő héten újabb összetartást vezényel Pintér Attila, aki megnézte Stieber és Gulácsi meccsét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott szakmai stábja hétvégén a német másodosztályú Greuther Fürth hazai bajokiján, illetve a Red Bull Salzburg grazi fellépésén járt, hogy szemügyre vegye a válogatottnál számításba vett légiósok játékát. Pénteken Stieber Zoltán lépett pályára, Korcsmár Zsolt ugyanakkor sérülés miatt nem játszhatott a Karlsruhe ellen 1-1-re végződő találkozón. Szombaton Gulácsi Péter védte a vendégek kapuját a 4-1-re megnyert grazi meccsen.

– Pénteken, a Fürth mérkőzésén elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy a válogatottnál is számításba vehető két játékos milyen játékrendszerben és milyen formában futballozik klubcsapatában – mondta az MLSZ honlapján Pintér Attila szövetségi kapitány. – A meccs után mindkettőjükkel tudtam személyesen is egyeztetni, így a korábbi telefonbeszélgetésünk után részletesebben vázolhattam előttük a válogatott szakmai koncepcióját. Másnap a Salzburg meccsét néztük meg, amelyen Gulácsi Péter tizenegyest védett, és azt a kevés dolgát, ami akadt, magabiztosan oldotta meg. Hasznos hétvége áll mögöttünk, hiszen minél több információra van szükségünk ahhoz, hogy lássuk, adott esetben hogyan tudjuk beépíteni a válogatottba a külföldön játszó labdarúgókat.

A finnek elleni, március 5-i, győri felkészülési mérkőzés előtt a szövetségi kapitány még egyszer tart egynapos edzőtáborozást Telkiben, és csak ezt követően véglegesíti keretét a mérkőzésre.

– Jövő hétfőn tovább folytatódik az összetartások sora Telkiben. Mostantól már csak egynaposak lesznek az edzőtáborozások, hiszen közeleg a bajnoki rajt, és igyekszünk szem előtt tartani a klubok érdekeit is – tette hozzá Pintér Attila.

Az utóbbi napokban több lapban is lehetett olvasni arról, hogy a magyar-nigériai kettős állampolgárságú Otigba Kenneth hamarosan válaszút elé érkezhet, és döntenie kell, hogy a jövőben melyik válogatottban szeretne pályára lépni. Pintér Attila a holland Heerenveen játékosával kapcsolatban elmondta: őt is szerette volna megnézni klubcsapatában, de nem adódott erre lehetősége.

– Eddig sem volt ismeretlen számomra Otigba Kenneth, az U21-es válogatott színeiben többször is láttam őt játszani, a többi között Győrben, az osztrákok elleni, őszi Európa-bajnoki selejtezőn. Emellett konzultáltam Róth Antal volt U21-es kapitánnyal, így friss információim vannak róla. A feszített menetrend, az összetartások és a törökországi edzőtáborozásunk miatt korábban nem tudtunk időt szakítani a légiósok megtekintésére, amikor pedig lehetőség nyílt volna arra, hogy kiutazzak Hollandiába, Otigba nem játszott, más játékos kapott szerepet a posztján – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik