Hírek

A Fradi fontosabb a válogatottnál?

Rangadó
Rangadó

2014. 02. 17. 19:26

Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál arról beszélt is, mikor lesznek nyilvánosak a játékosok fizetései.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál a Sport TV Mai helyzet című műsorában kifejtette véleményét arról, mikor lesznek nyilvánosak a játékosok fizetései, és hogy miről beszélt Thomas Doll és Pintér Attila.

A műsorban felidézték Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke három évvel ezelőtti interjúját, amelyben a tisztaság, az átláthatóság és a rend programjáról beszélt, és megemlítette, hogy nyugaton a játékosok fizetése is nyilvános adat. Orosz Pál szerint Kubatov Gábor tartja magát az ígéreteihez, az elmúlt három év alatt az adósságokat sikerült konszolidálni.

– A jelen gazdasági helyzetben a klubok nagy része a túlélésért küzd, de mi eddig rendezgettük az adósságokat is, természetesen még van hátra, de ezek mind konszolidált adósságok, és most már olyan nincs, hogy kinyitom a szekrényt, és kiesik egy újabb – árulta el Orosz Pál.

A fizetések azonban továbbra sem nyilvánosak a klubnál, bár a Fradinak állítólag nincs takargatnivalója.

– Nem titok ez, de valahogy itt nem jellemző, hogy ezt napvilágra hoznák. Ha bárki más is megteszi, én is nagyon szívesen kiállok ezzel – mondta, de úgy véli, azt mindenki tudja, hogy melyik klubnál nagyjából mennyit keresnek a játékosok. – A Ferencváros nem az a klub, amelyik a legtöbbet tudja fizetni, de előkelő helyen van a magyarországi viszonyokhoz képest, és ennek így is kell lennie. Többször elmondtam, ha egy a nemzetközi kupákban stabilan teljesítő klubról akarunk beszélni, akkor sokkal nagyobb költségvetés kell.

A vezérigazgató a sportdiplomáciában elért sikereket is fontosnak tartja, és úgy érzi, a játékoskeret erőssége is őket igazolja, neves kluboktól igazoltak – a hátvédsorukba a Hambrurgtól, a Werder Brementől és a Real Madridtól is érkezett játékos –, ezért a Fradinak a nemzetközi kupákban a helye. Thomas Doll és Ralf Zumdick a törökországi edzőtáborban közelebbről is megismerhette a Fradi játékosait. Orosz szerint azt kapták, amit vártak.

– Vannak játékosok, akiket kiemeltek, és nagyon örülök neki, hogy magyar játékosok is élvezik a bizalmukat. Kell változtatnunk, erősítenünk a nyár folyamán, de most is erősítettünk a védelemben. Majd nyáron lesz sokkal nagyobb játékosmozgás.

Mint ismert, a Ferencváros – bár szintén Törökországban edzőtáborozott – nem engedte el játékosait a válogatott egyhetes összetartására.

– Nekem nagyon fontos a válogatott, ennél csak a Fradi fontosabb. Úgy gondolom, hogy egy válogatott edzőtábor jó dolog, de az első tétmérkőzésünk március másodikán van, a válogatott első tétmérkőzése valamikor ősszel lesz. Ráadásul egy új kerettel kellett megismerkednie a vezetőedzőnek. Mi úgy döntöttünk, hogy erre az összetartásra a Ferencváros játékosai nem mennek, de előtte, az itthoni összetartásokon részt vettek, Thomas Dollal együtt találkoztunk Pintér Attilával is, ahol az edzőnk elmondta, mindenben segíti majd a szövetségi kapitány munkáját, ha ő erre igényt tart. Természetesen, amint elkezdődik a bajnokság, a játékosaink mindig rendelkezésre fognak állni – mondta végül Orosz Pál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cristiano Ronaldo of Real Madrid celebrates the goal during the Spanish championship Liga football match between Real Madrid and Girona on march 18, 2018 at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain - Photo Oscar J Barroso / Spain DPPI / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.