Hírek

A Fradi fontosabb a válogatottnál?

Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál arról beszélt is, mikor lesznek nyilvánosak a játékosok fizetései.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál a Sport TV Mai helyzet című műsorában kifejtette véleményét arról, mikor lesznek nyilvánosak a játékosok fizetései, és hogy miről beszélt Thomas Doll és Pintér Attila.

A műsorban felidézték Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke három évvel ezelőtti interjúját, amelyben a tisztaság, az átláthatóság és a rend programjáról beszélt, és megemlítette, hogy nyugaton a játékosok fizetése is nyilvános adat. Orosz Pál szerint Kubatov Gábor tartja magát az ígéreteihez, az elmúlt három év alatt az adósságokat sikerült konszolidálni.

– A jelen gazdasági helyzetben a klubok nagy része a túlélésért küzd, de mi eddig rendezgettük az adósságokat is, természetesen még van hátra, de ezek mind konszolidált adósságok, és most már olyan nincs, hogy kinyitom a szekrényt, és kiesik egy újabb – árulta el Orosz Pál.

A fizetések azonban továbbra sem nyilvánosak a klubnál, bár a Fradinak állítólag nincs takargatnivalója.

– Nem titok ez, de valahogy itt nem jellemző, hogy ezt napvilágra hoznák. Ha bárki más is megteszi, én is nagyon szívesen kiállok ezzel – mondta, de úgy véli, azt mindenki tudja, hogy melyik klubnál nagyjából mennyit keresnek a játékosok. – A Ferencváros nem az a klub, amelyik a legtöbbet tudja fizetni, de előkelő helyen van a magyarországi viszonyokhoz képest, és ennek így is kell lennie. Többször elmondtam, ha egy a nemzetközi kupákban stabilan teljesítő klubról akarunk beszélni, akkor sokkal nagyobb költségvetés kell.

A vezérigazgató a sportdiplomáciában elért sikereket is fontosnak tartja, és úgy érzi, a játékoskeret erőssége is őket igazolja, neves kluboktól igazoltak – a hátvédsorukba a Hambrurgtól, a Werder Brementől és a Real Madridtól is érkezett játékos –, ezért a Fradinak a nemzetközi kupákban a helye. Thomas Doll és Ralf Zumdick a törökországi edzőtáborban közelebbről is megismerhette a Fradi játékosait. Orosz szerint azt kapták, amit vártak.

– Vannak játékosok, akiket kiemeltek, és nagyon örülök neki, hogy magyar játékosok is élvezik a bizalmukat. Kell változtatnunk, erősítenünk a nyár folyamán, de most is erősítettünk a védelemben. Majd nyáron lesz sokkal nagyobb játékosmozgás.

Mint ismert, a Ferencváros – bár szintén Törökországban edzőtáborozott – nem engedte el játékosait a válogatott egyhetes összetartására.

– Nekem nagyon fontos a válogatott, ennél csak a Fradi fontosabb. Úgy gondolom, hogy egy válogatott edzőtábor jó dolog, de az első tétmérkőzésünk március másodikán van, a válogatott első tétmérkőzése valamikor ősszel lesz. Ráadásul egy új kerettel kellett megismerkednie a vezetőedzőnek. Mi úgy döntöttünk, hogy erre az összetartásra a Ferencváros játékosai nem mennek, de előtte, az itthoni összetartásokon részt vettek, Thomas Dollal együtt találkoztunk Pintér Attilával is, ahol az edzőnk elmondta, mindenben segíti majd a szövetségi kapitány munkáját, ha ő erre igényt tart. Természetesen, amint elkezdődik a bajnokság, a játékosaink mindig rendelkezésre fognak állni – mondta végül Orosz Pál.

Olvasói sztorik