NB I

A Pécs megint megverte a Fradit

A Ferencváros gyorsan vezetést szerzett a szekszárdi meccsen, de végül a PMFC győzött 3-2-re.
Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – Ferencvárosi TC 3-2 (1-1)
Szekszárd, 1300 néző
PMFC: Gőcze – Nagy, Romics, Balogh B., Mohl (Fodor F., a szünetben) – Koller, Márkvárt – Kővári (Perics, 73.), Wittrédi (Horváth A., 63.), Szatmári (Rácz, 68.) – Pölöskey (Városi, a szünetben). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
FTC: Dibusz – Somalia, M. Pavlovics, Csukics, Hidvégi – Gyömbér, Busai – Jenner (Csilus, 70.), Ionescu, Diallo (Nagy D., 65.) – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Koller (43., 83. – az elsőt tizenegyesből), Wittrédi (49.), illetve Busai (7., 51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány napja még az sem volt biztos, hogy az anyagi válságban lévő PMFC el tud utazni a szekszárdi mérkőzésre, de végül sikerült buszt szerezni, és létrejöhetett a meccs. A Fradi kapujában a pécsi nevelésű Dibusz Dénes kezdett, aki néhány hete váltott klubot.

A második percben Szatmári szabadrúgását Dibusz kiütötte, majd két perc múlva Mohl szögletét lehúzta az üresen berobbanó Pölöskey elől. Az FTC már a hetedik percben megszerezte a vezetést: Ionescu beadásából Busai Attila kicselezte Gőcze kapust, majd közelről a hálóba passzolt (0-1). Az első néhány perc a pécsieké volt, de a gól után egyértelműen a fővárosiak domináltak, és többet birtokolták a labdát. Ennek ellenére mindkét csapat pontatlanul játszott, így kissé vontatottá vált a foci…

A 41. percben tizenegyeshez jutott a Pécs, miután Pölöskeyt buktatták a büntetőterületen belül. Koller pimaszul a háló közepébe pörgetett, úgyhogy döntetlen volt az állás a szünetben (1-1).

A folytatásban Márkvárt emelte Wittrédi lábára a labdát, ő pedig 18 méterről, védhetetlenül Dibusz kapujába lőtt (2-1). Az 51. percben egy kifejelt labdát Busai vett át remek ütemben, 12 méterre a pécsi kaputól, majd hálóba lőtt (2-2). A 63. percben Busai fejese a kapufát érintve hagyta el a játékteret. A 75. percben Busai kapott jó labdát a tizenhatos közelében, néhány állítgatás után a kapufa mellé lőtt.

A hajrában igencsak jó iramú játékot produkáltak a felek. A 83. percben Márkvárt szabadrúgása után nagy kavarodás támadt az FTC kapuja előtt, a hosszú oldalon Koller eszmélt a leghamarabb, és Dibusz mellett a hálóba gurította a labdát (3-2). A 87. percben az egyébként remekül játszó, kétgólos Busai lövése pördült fel Romicsról, a lehulló labdát pedig Gőcze fogta meg, elhagyva a kapuját – tudósít a PMFC honlapja.

https://www.youtube.com/watch?v=zUhtYqqaA0

– A fiúk minden tekintetben maximálisan teljesítettek. Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, leginkább azért, hogy még több erőt kapjunk a tavaszi bajnoki rajthoz – mondta klubja honlapján Lőrincz Emil, a Pécs edzője. – Hozzáállásban és mentalitásban azt kaptuk amit az ősz során, így ezúttal is fantasztikusak voltak a játékosok. Minőségileg, illetve erőnlétileg volt olyan játékos, aki kevésbé teljesített jól, de van még két hetünk arra, hogy ezeken a hibákon javítsunk. Nagyon nehéz felkészülésen vagyunk túl. A fejekből sokszor nem könnyű kitörölni azokat a dolgokat amelyek az elmúlt időszakban körülöttünk történnek. Ennek ellenére a fiúkon ez nemigen látszott a pályán. Ha így nézem akkor jól eltudtuk végezni azt a munkát, amit kitűztünk a csapat számára. Remélem a bajnoki rajtra kitisztulnak a fejek és eredményes játékkal párosítva ott tudjuk folytatni ahol ősszel abbahagytuk.

– Bosszús vagyok, mert ismételten sok labdát veszítettünk el túl könnyedén, pedig ezeknek a könnyelmű hibáknak a kijavítására a kezdetektől fogva odafigyelünk – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros edzője a klub honlapján. – Jobban kell koncentrálnunk, mert az eladott labdák csak egyetlen csapatnak jók, az ellenfélnek. A Pécs elleni mérkőzés első tíz percét átaludtuk, a csapat csak ezt követően ébredt fel. A gólokon kívül több lehetőségünk is akadt, könnyedén megnyerhettük volna a találkozót. Van pár olyan labdarúgó, aki elővigyázatosságból nem lépett ma pályára, de a helyükön játszó játékosok nem mindegyike tudott élni az eséllyel. Persze, azt is ki kell emelnem, hogy páran nagyon sokat dolgoztak a pályán, az ő jó teljesítményüket sem szabad elhallgatni. Egy edzőmérkőzést nem lehet összehasonlítani egy tétmérkőzéssel. Nagyon várom már a bajnoki küzdelmeket, a felkészülési időszakot követően bizakodó vagyok.

Olvasói sztorik