NB I

„Dumával nem érhetünk el célokat”

Torghelle Sándor szerint nagy vonalakban már összeállt az MTK tavaszi csapata, amelynek célja a bennmaradás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK csapata egy hetet töltött a törökországi Belekben, hogy felkészüljön az NB I tavaszi szezonjára. A fővárosi kék-fehérek az átigazolási időszakban elég aktívak voltak, bár idén a fiatal tehetségek helyett Garami József inkább rutinos labdarúgókat szerződtetett.

Az érkezők között van a válogatott védekező középpályása, Vass Ádám; a rutinos belsővédő, Rodenbücher István; és az egykori válogatott támadó, Torghelle Sándor is. A Rangadó.hu megkeresésére a 31 éves csatár elmondta, hogy a tiszteletet csak komoly teljesítménnyel lehet kivívni, és szót ejtett arról is, hogy az NB I-ből szinte bárki kieshet még…

– Hogy sikerült az edzőtábor?
– Rövid és gyors volt, viszont nagyon tartalmas. Játszottunk három edzőmeccset, azokból volt két sikeres találkozó is. Nagyon jó pályákon készülhettünk – kezdte Torghelle Sándor.

– Összeállt már a tavaszi MTK?
– Az edzőmérkőzések alapján már tükröződik, hogy mit fogunk játszani, de bármikor lehetnek változások. Garami József majd eldönti, hogy ki és mikor fog játszani. Szerintem nagyjából már megvan a csapat a mester fejében, bízom benne, hogy eredményes lesz. Szeretnénk elérni a célunkat, mégpedig a bennmaradást.

– Milyen a közös munka Garami Józseffel?
– Én még nem dolgoztam vele soha, de van egy elképzelése a futballról, amit szeretne a pályán viszontlátni.

– Taktikailag melyik felállást szereti legjobban? Ha egyedül van elől, vagy ha több csatárral támadnak?
– Mindig egyszerűbb a dolgom, ha van mellettem valaki. Manapság a szélsőjátékosoknak a védekezést maximálisan meg kell oldaniuk, és ha a támadásoknál még a csatár mellé is odaérnek, az a legjobb. A lényeg, hogy minél többen legyünk elől, de ez nem a felállástól függ, hanem attól, hogy mennyire vagyunk agresszívak támadásban.

– Az MTK télen rutinos futballistákat igazolt. Sokat erősödtek?
– Ezt majd az eredmények fogják megmutatni. Mindenképpen tisztelnek minket a korunk miatt, de az is sokat nyom a latban, hogy játszottunk a válogatottban. Viszont a tiszteletet csak akkor lehet százszázalékosan megkapni, ha a mérkőzésen is kiemelkedően teljesít az ember. A dumával semmit nem lehet kiharcolni.

– Követik a riválisok erősítéseit? Melyik csapatnak lehet kiesési problémája?
– Szerintem az NB I-ben nincsenek kiemelkedő csapatok. Ha megnézzük az első négy-öt csapatot, akkor ők elhúztak a mezőnytől. Utána viszont bármelyik odakerülhet a végére. Egy rossz rajt vagy egy sérüléshullám is befolyásolhatja a bajnokság kimenetelét. Van, ahol anyagi problémák vannak, és játékosok távoznak, úgyhogy elég nehéz megmondani, melyek lehetnek a kieső csapatok. De az biztos, hogy van rá jelölt, szép számmal… – mondta végül Torghelle Sándor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik