Törökország

Garami: több játékosra számíthatok

Az MTK edzője örül, hogy azok is jól játszottak, akik nem tagjai az alapcsapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Törökországban edzőtáborozó MTK szerdán 1-1-et játszott a szlovák élvonalbeli MFK Ruzomberok csapatával. Az ellenfél szerzett vezetést, majd a magyar együttesből cserével kiállítottak egy játékost, de Torghelle Sándor találatával döntetlen lett a vége. A klub honlapjának adott videóinterjúban a gólszerző úgy fogalmazott: erre a meccsre lehet építeni!

– Nagyon keményen és agresszíven játszott mindkét csapat. Egyik oldalon sem volt sok helyzet, és egy edzőmérkőzésen nem az a legfontosabb, hogy milyen eredmény született, hanem az, hogy felkészüljünk a bajnokságra, márpedig erre a meccsre lehet építkezni. Volt egy kapufám, de azt mondom, hogy ez abszolút döntetlen-gyanús meccs volt, ahogy a végeredmény is mutatja. Szerintem rendben volt – mondta Torghelle Sándor.

Garami József vezetőedző elmondta, hogy a piros lap ellenére az egész meccs sportszerű keretek között zajlott, de további pozitívumokat is kiemelt.

– Örültem a mérkőzésnek, mert a csapat javuló formában játszott. Nagyon jó iramú meccs volt, és úgy érzem, hogy a győzelmet is megérdemeltük, mert elég sok helyzetet alakítottunk ki – fogalmazott Garami József. – Az ellenfél egy kontratámadásból vezetést szerzett, majd egyenlítettünk, és akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Azt kell kiemelni, hogy egyrészt az erőszakosan játszó ellenféllel szemben labdabiztosan tudtunk futballozni, másrészt azok, akik lehetőséget kaptak, és nem az alapcsapat tagjai, azok is nagyon igyekeztek, és lehet mondani hogy jól játszottak. Ez azt jelenti, hogy több játékosra számíthatok idén, mint az elmúlt fél évben. Egy kiállítás történt, pedig az egész mérkőzés nagyon sportszerű volt. Az egyik szlovák játékos berobbant, és az oldalvonalhoz közeli vaskorláthoz lökte Eppel Mártont, akiben fölment a pumpa, és visszarúgott, vagy lökött, ezért a játékvezető kiállította. Az ilyenkor szokásos perpatvar megvolt…

Olvasói sztorik