Törökország

Kiállítás után egyenlített az MTK

Garami József csapata 1-1-es döntetlent játszott a szlovák Ruzomberok együttesével.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK – MFK Ruzomberok (szlovák) 1-1 (0-0)
Törökország
MTK: Hegedüs – Nagy T., Rodenbücher (Kelemen), Vukmir, Poór – Vass Á. (Batik) – Pölöskei Zs. (Hajdu), Kanta J. (Ladányi), Bese, Eppel (Frank) – Torghelle. Edző: Garami József
Az MTK gólszerzője: Torghelle (77.)
Kiállítva: Eppel (60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidő MTK-fölényt hozott. Első kapura lövés gyanánt Torghelle kísérletezett messziről, de a kaput jócskán elkerülte a próbálkozás. A szlovákok nem igazán tudtak szóhoz jutni, a 19. percben egy pontrúgást követően a magyar védők kifejelték a labdát. A következő támadásnál Kanta József adta hátra Pölöskei Zsoltnak, aki kitette a jobb szélre Nagynak, az érkező csapatkapitány, Kanta pedig kapu fölé rúgta.

A 26. percben zörrent a kapufa: Kanta ívelt pontosan Torghelle fejére, de a labda a lécet találta el. Három perccel később Vass Ádám próbálkozott 25 méterről, de a pattogós lövés három méterre elkerülte a kaput. A 35. percben Kanta hosszú indítása után Poór került a védelem mögé, lapos középre adását a szlovák védők felszabadították.

Az 59. percben Torghelle tette ki jobbra a labdát Beséhez, aki a tizenhatosnál tolt egyet rajta, majd nem sokkal a kapufa mellé lőtt. Egy perc múlva Eppel Mártont rálökték a palánkra, majd törlesztett, ezért a játékvezető kiállította, de a helyére beállhatott Frank. A 67. percben két magyar védőt becsapva került helyzetbe az ellenfél játékosa, aki kilőtte a jobb sarkot (0-1). Tíz perccel a szlovákok vezetőgólja után jött az egyenlítés: egy szögletet követően Torghelle fejelt a kapuba. A találkozó végén még Ladányi tüzelt, azonban a vége 1-1-es döntetlent maradt – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik