NB I

Matyi ezúttal Csányit hibáztatja

Rangadó
Rangadó

2014. 02. 12. 15:59

A PMFC tulajdonosa nem adja fel, és nem adja el... A megismételt taggyűlésnek sem volt sok értelme.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán ismét taggyűlést tartottak a PMFC csapatát működtető gazdasági társaságnál. Az egy héttel ezelőtti összejöveteltől mindenki nagyon sokat várt, a klubbal szimpatizálók bíztak benne, hogy a tulajdonosok találnak megoldást a kialakult helyzetre, ám ebből nem lett semmi, mert a többségi tulajdonos, Matyi Dezső el sem ment, a taggyűlés így határozatképtelen volt.

A mostani taggyűlésen jelen volt Matyi Dezső is. Miután véget ért, Feleki Attila közölte, hogy ami elhangzott a taggyűlésen, az bizalmas. Számos kérdés felvetődött, ami érinti a csapat múltját, jelenét és a jövőjét. Az ügyvezető bizalmi szavazást kért maga ellen, amelyen kiderült, hogy továbbra is élvezi a bizalmat. Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az egyeurós ajánlat továbbra is él, ám a taggyűlésen erről nem tárgyaltak – írja a bama.hu.

Az előzetesen tervezetthez képest majdnem egyórás késéssel tartotta meg sajtótájékoztatóját Matyi Dezső a PMFC klubházában. Kérdezni ezúttal sem lehetett, csupán a saját álláspontját közölte az újságírókkal a tulajdonos.

Az elmúlt hónapok történéseit összegezve Matyi azt mondta, hogy az OTP Bank egész pályás letámadást indított, Csányi Sándor ugyanis meg akarta szerezni az Alexandra-cégcsoportban lévő tulajdonrészét. Matyi most azt állítja, hogy Csányi akadályozta meg a PMFC támogatását, hitelekkel való megsegítését.

Mint mondta, azt remélte, hogy Csányi Sándor nem lehetetlenít el egy NB I-es klubot, és szerinte Páva Zsolt pécsi polgármester, és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nem képes a pécsi labdarúgás helyzetének megoldására. A sportfejlesztések kapcsán azt mondta, sajnálatos, hogy Pécsen e téren nem történtek előrelépések.

A pécsi futball fenntartásában az önkormányzat kudarcot vallott – mondta –, hiszen a kommunikációban támadólag lépett fel a klub ellen, s hivatalos, jogi úton nem kezdeményezte a klub átvilágítását sem. Azt mondta, meg fogja találni a megoldást a klub jövőjét illetően, a csapat az NB I-ben folytatja tavasszal, s reményei szerint ősszel is. Azt állítja, hogy ő majd megtalálja a megoldást – írja a pecsma.hu.

Az OTP visszautasítja Matyi Dezső állításait

Az OTP Bank határozottan visszautasítja Matyi Dezsőnek, a PMFC Sport Kft. tulajdonosának teljességgel valótlan állításait, és vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket jó hírnevének megvédése érdekében – közölte a bank az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint az OTP Bank kész részletesen tájékoztatni a közvéleményt az Alexandra cégcsoporthoz fűződő pénzügyi kapcsolatáról, és ezzel tisztázni a súlyos vádakat. Ehhez azonban szükséges, hogy Matyi Dezső mentesítse a pénzintézetet az általa képviselt cégcsoportra vonatkozóan a banktitok alól, és a bank ezt kezdeményezi is – áll a közleményben.

Matyi Dezső, a PMFC profi labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa a klub székházában rendezett szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly Magyarország legnagyobb bankja, az OTP Bank egész pályás letámadást indított az ő érdekeltségébe tartozó Alexandra cégcsoport ellen, mivel szerinte Csányi Sándor meg akarta szerezni az ő üzleti érdekeltségeit.

Közbeszéd tárgya, hogy a bankvezér gazdasági erejét használta fel arra, hogy munkatársaim és saját munkám eredményeit elragadja, ennek érdekében a gazdasági érdekérvényesítés rendkívül széles eszköztárát használta fel. Ugyanúgy köztudomású, hogy Csányi Sándor megakadályozta a pécsi futballklub több százmillió forintos támogatásának folyósítását és a Széchenyi Bankkal kötött érvényes hitelszerződések teljesítését – jelentette ki Matyi Dezső, aki szerint a pécsi futballklub is a fenti szándék áldozata.

A klubtulajdonos tavaly december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást.

Páva Zsolt polgármester január közepén jelentette be: a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 1 eurós vételi ajánlatot tesz a PMFC-t működtető társaság Matyi Dezső tulajdonában álló üzletrészének megvásárlására, valamint átvállalja a cég több százmillió forintra rúgó tartozásait. Matyi Dezső az ajánlatot nyílt levélben utasította vissza.

A pécsi polgármesteri kabinetiroda közleménye

Matyi Dezső zavaros mondatait nem kívánjuk értékelni, ugyanakkor az önkormányzat a pécsi futball hagyományának megóvása érdekében a korábban tett tisztes vételi ajánlatot fenntartja, ami a PMFC teljes lejárt és még le nem járt adósságának átvállalását is magában foglalja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (2L) vies with Athletic Bilbao's Spanish defender Inigo Martinez (down) during the Spanish League football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.