NB I

Matyi ezúttal Csányit hibáztatja

A PMFC tulajdonosa nem adja fel, és nem adja el... A megismételt taggyűlésnek sem volt sok értelme.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán ismét taggyűlést tartottak a PMFC csapatát működtető gazdasági társaságnál. Az egy héttel ezelőtti összejöveteltől mindenki nagyon sokat várt, a klubbal szimpatizálók bíztak benne, hogy a tulajdonosok találnak megoldást a kialakult helyzetre, ám ebből nem lett semmi, mert a többségi tulajdonos, Matyi Dezső el sem ment, a taggyűlés így határozatképtelen volt.

A mostani taggyűlésen jelen volt Matyi Dezső is. Miután véget ért, Feleki Attila közölte, hogy ami elhangzott a taggyűlésen, az bizalmas. Számos kérdés felvetődött, ami érinti a csapat múltját, jelenét és a jövőjét. Az ügyvezető bizalmi szavazást kért maga ellen, amelyen kiderült, hogy továbbra is élvezi a bizalmat. Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az egyeurós ajánlat továbbra is él, ám a taggyűlésen erről nem tárgyaltak – írja a bama.hu.

Az előzetesen tervezetthez képest majdnem egyórás késéssel tartotta meg sajtótájékoztatóját Matyi Dezső a PMFC klubházában. Kérdezni ezúttal sem lehetett, csupán a saját álláspontját közölte az újságírókkal a tulajdonos.

Az elmúlt hónapok történéseit összegezve Matyi azt mondta, hogy az OTP Bank egész pályás letámadást indított, Csányi Sándor ugyanis meg akarta szerezni az Alexandra-cégcsoportban lévő tulajdonrészét. Matyi most azt állítja, hogy Csányi akadályozta meg a PMFC támogatását, hitelekkel való megsegítését.

Mint mondta, azt remélte, hogy Csányi Sándor nem lehetetlenít el egy NB I-es klubot, és szerinte Páva Zsolt pécsi polgármester, és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nem képes a pécsi labdarúgás helyzetének megoldására. A sportfejlesztések kapcsán azt mondta, sajnálatos, hogy Pécsen e téren nem történtek előrelépések.

A pécsi futball fenntartásában az önkormányzat kudarcot vallott – mondta –, hiszen a kommunikációban támadólag lépett fel a klub ellen, s hivatalos, jogi úton nem kezdeményezte a klub átvilágítását sem. Azt mondta, meg fogja találni a megoldást a klub jövőjét illetően, a csapat az NB I-ben folytatja tavasszal, s reményei szerint ősszel is. Azt állítja, hogy ő majd megtalálja a megoldást – írja a pecsma.hu.

Az OTP visszautasítja Matyi Dezső állításait

Az OTP Bank határozottan visszautasítja Matyi Dezsőnek, a PMFC Sport Kft. tulajdonosának teljességgel valótlan állításait, és vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket jó hírnevének megvédése érdekében – közölte a bank az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint az OTP Bank kész részletesen tájékoztatni a közvéleményt az Alexandra cégcsoporthoz fűződő pénzügyi kapcsolatáról, és ezzel tisztázni a súlyos vádakat. Ehhez azonban szükséges, hogy Matyi Dezső mentesítse a pénzintézetet az általa képviselt cégcsoportra vonatkozóan a banktitok alól, és a bank ezt kezdeményezi is – áll a közleményben.

Matyi Dezső, a PMFC profi labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa a klub székházában rendezett szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly Magyarország legnagyobb bankja, az OTP Bank egész pályás letámadást indított az ő érdekeltségébe tartozó Alexandra cégcsoport ellen, mivel szerinte Csányi Sándor meg akarta szerezni az ő üzleti érdekeltségeit.

Közbeszéd tárgya, hogy a bankvezér gazdasági erejét használta fel arra, hogy munkatársaim és saját munkám eredményeit elragadja, ennek érdekében a gazdasági érdekérvényesítés rendkívül széles eszköztárát használta fel. Ugyanúgy köztudomású, hogy Csányi Sándor megakadályozta a pécsi futballklub több százmillió forintos támogatásának folyósítását és a Széchenyi Bankkal kötött érvényes hitelszerződések teljesítését – jelentette ki Matyi Dezső, aki szerint a pécsi futballklub is a fenti szándék áldozata.

A klubtulajdonos tavaly december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást.

Páva Zsolt polgármester január közepén jelentette be: a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 1 eurós vételi ajánlatot tesz a PMFC-t működtető társaság Matyi Dezső tulajdonában álló üzletrészének megvásárlására, valamint átvállalja a cég több százmillió forintra rúgó tartozásait. Matyi Dezső az ajánlatot nyílt levélben utasította vissza.

A pécsi polgármesteri kabinetiroda közleménye

Matyi Dezső zavaros mondatait nem kívánjuk értékelni, ugyanakkor az önkormányzat a pécsi futball hagyományának megóvása érdekében a korábban tett tisztes vételi ajánlatot fenntartja, ami a PMFC teljes lejárt és még le nem járt adósságának átvállalását is magában foglalja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik