NB I

A hangulat nem az igazi a PMFC-nél

Úgy dolgoznak, edzenek a pécsiek, hogy nem tudják, mi lesz, mire hazaérnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben a PMFC labdarúgói, hiszen úgy dolgoznak, edzenek Törökországban, hogy nem tudják, mi lesz, mire hazaérnek. Lehet, hogy addigra kihúzzák alóluk a talajt.

A körülmények kifogástalanok, a szálloda pompás, a pályák kiválóak, a tengerpart gyönyörű, és az időjárásra sem lehet panasz. A pécsiek Törökországban tartózkodnak, olyan helyen, ahol tényleg nem lehet panaszkodni semmire, nem csoda, hogy Európa nívós bajnokságaiból is sok csapat itt készül fel a tavaszi folytatásra.

– A körülmények tényleg ideálisak, tizenöt-tizenhat fok van, süt a nap, a pályák tökéletesek. Meccsnapokon délelőtt átmozgató edzést tart a szakmai stáb, amikor viszont nincs mérkőzésünk, két tréning van. Szombaton tengerparti séta szerepel a programban, akkor az egész délután szabad lesz idézi a bama.hu Szekeres Szabolcs technikai vezetőt.

Szükség is van arra, hogy a játékosok kicsit kiszellőztessék a fejüket, s távol kerüljenek a klubháztól, mert az utóbbi időszak bizonytalansága, rossz hírei bizony rányomták a bélyegüket a hangulatra. A problémákat persze nem oldja meg az, hogy a csapat elutazott, néhányan állítólag nem is örültek különösebben a kiruccanásnak. Sokaknak most is az jár a fejében, hogy mi lesz, ha visszajönnek – nem feltétlenül oldott és vidám a légkör, sok a feszültség.

Ami persze érthető is, hiszen az utóbbi több mint egy hónapban (Matyi Dezső emlékezetes december végi bejelentése óta) mindössze annyit láttak, tapasztaltak a játékosok, hogy a kifizetések akadoznak, nő a feléjük fennálló tartozás, és néhány társuk már le is lépett. Hasonló megoldás biztosan sokuk fejében megfordult, s biztosan nem tesz jót a hangulatnak, hogy mindannyian tudják: ketyeg az óra, mennek a napok, s egyre közelebb van az átigazolási időszak vége, február 21.

A PMFC első felkészülési mérkőzése állítólag adminisztratív okok miatt maradt el Belekben, de pénteken és vasárnap pályára lép a csapat. Az első ellenfél a bosnyák élvonal hatodik helyén álló Olimpic Szarajevó lesz, vasárnap pedig a cseh ötödik helyezett Mlada Boleslav következik.

Olvasói sztorik