NB I

„Az első osztályba vágytam”

Csizmadia Csaba az utóbbi időben nem kapott lehetőséget a bizonyításra, ezért nem válogathat a posztok között.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A korábbi magyar válogatott védő, Csizmadia Csaba másfél éves szerződést kötött Pápán. A Videoton, a Ferencváros és a Gyirmót csapatát is megjárt 28 éves játékos számára az utóbbi két év nem volt sikerkorszak. A Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy a Lombard ajánlata volt számára a legtökéletesebb, és a gyirmóti időszakot már lezárta magában.

– Mikor került képbe a Pápa?
– Két és fél hete kerestek meg a lehetőséggel, én pedig örömmel jöttem – kezdte Csizmadia Csaba.

– Voltak más ajánlatai is?
– Igen, akadtak, de ezek inkább csak tapogatózások voltak, konkrétum nem igazán volt egyik esetben sem. A Pápa volt az a csapat, amelyik konkrét ajánlatot tett, így nem is foglalkoztam mással.

– Pápán melyik poszton számítanak önre?
– Nem beszéltünk erről, de ez nem is lényeges. Az utóbbi időben nem kaptam lehetőséget a bizonyításra, így nem vagyok olyan helyzetben, hogy válogathassak. Ott futballozom, ahol a vezetőedző számít rám, nekem most csak az a fontos, hogy újra felépíthessem magam. Meg akarok küzdeni a helyemért, és játszani szeretnék.

– Milyenek a benyomásai új csapatáról?
– Idáig teljesen jó minden. Nagyon jó iramú minden edzés, a felkészülési mérkőzéseken az eredmények jól alakultak. Idáig minden a terv szerint halad.

– Egy korábbi interjúban elhangzott, hogy annak idején azért szerződött Gyirmótra, mert a felesége Győrben dolgozott. Ez a pápai szerződésben is szerepet játszik?
– Természetesen benne van ez is, de mindenképpen szerettem volna visszakerülni az NB I-be. A Pápa százszázalékos ajánlatot tett nekem, nagyon korrekt volt mindenki. A csapat a középmezőnyhöz tartozik, ráadásul még áll a Magyar Kupában és a Ligakupában is. Ennél jobb ajánlatot nem is kaphattam volna.

– A Gyirmóton eltöltött két évre hogyan emlékszik vissza?
– Megmondom őszintén, hogy nem akarok már ezzel foglalkozni. Lezártam a múltat és már csak az új feladatomra koncentrálok.

– A tavaszi szezonra mi a legfőbb célja?
– A legfontosabb, hogy sikerüljön kiharcolnom a tagságot a kezdőben, a bajnokságban szeretnénk erős középcsapat lenni, és lehetőleg feljebb lépni a tabellán. A két kupában meg bármi előfordulhat, úgyhogy a legjobb előjelekkel várom a tavaszt.

Olvasói sztorik