NB I

Tavasztól új jegy- és bérletrendszer

Újabb szakaszához érkezett a magyar futballstadionok biztonságát fejlesztő projekt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ticket Express integrálja a már meglévő beléptető rendszereket is, és így 2014 tavaszán az első osztályú stadionokban elindul az egységes, online jegyelővétel. Ekkor készül el a teljes funkcionalitású kamerás beléptetési rendszer is – írja az MLSZ honlapja.

A fejlesztés eredményeképpen minden első osztályú stadion mérkőzésére egységesen lehet online jegyek vásárolni elővételben, az ország, vagy akár a világ bármely pontján.

Tavaly indult el a projekt II. üteme, amely az I. ütem öt stadionban (Kispest, Újpest, Szombathely, Kecskemét, Diósgyőr) átadott rendszerét újabb arénákra terjeszti ki. A programot az MLSZ közel azonos arányban állami támogatásból és társasági adótámogatásból finanszírozza.

A 2013 nyarán elindult beruházások eredményeként az év végéig az alábbi stadionokban készültek el a jegyértékesítéshez kapcsolódó infrastrukturális beruházások (nyomvonalépítések, pénztárak kialakítása, felújítása, szerverek, személyi számítógépek, nyomtatók telepítése):

1. Hidegkuti-stadion, MTK

2. Kaposvár

3. Paks

4. Pápa

5. Pécs

6. Illovszky-stadion, Vasas

7. ZTE Aréna, Zalaegerszeg

A fenti stadionok esetében – az Illovszky-stadion kivételével – folyik a mobil beléptető és kamerás megfigyelő rendszer tervezése és pályáztatása is.

A jegyértékesítési infrastruktúra, a fix beléptető és videórendszer tervezése, kiépítése megkezdődött a Mezőkövesdi Stadionban, valamint a győri ETO Parkban. Mobil kamera és beléptetési rendszer készül a Puskás Ferenc Stadionban a gyorsabb, kényelmesebb beléptetés érdekében.

A zöldmezős beruházásban megépülő stadionokat – Aranycsapat Stadion (Puskás Akadémia), Nagyerdei Stadion (Debrecen), Albert-stadion (Ferencváros) – összekapcsolják a központi jegyértékesítési rendszerrel, amelyhez a Sóstói Stadion (Videoton) is csatlakozik.

Az MLSZ a központi jegyrendszer kiterjesztésére kiírt tenderen a Ticket Express-vel kötött szerződést, amely vállalta a már meglévő beléptető rendszerek (AVET, SkiData) teljes körű integrációját is. Az MLSZ a Ticket Express Hungary-vel megkezdte a programfejlesztési, telepítési és implementálási munkákat.