NB I

Bajnoki cím az új stadionban

Eredményes és emlékezetes tavaszban reménykedik Szakály Péter, a DVSC csapatkapitánya.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor időszakában mutatkozott be a válogatottban Szakály Péter, és Pintér Attila is számít rá, hiszen meghívta a januári keretedzésekre, illetve a törökországi edzőtáborba is. A DVSC csapatkapitánya az MLSZ videójában elmondta: nem titkoltan a bajnoki cím megszerzése a Debrecen célja tavasszal.

– Elég jól sikerült az őszünk. Voltak kisebb hullámvölgyek a csapat életében, de most rápillantva a tabellára azt mondhatom, hogy elégedettek lehetünk, hiszen négy ponttal vezetünk a Videoton előtt – kezdte Szakály Péter. – Szeretném, ha a tavaszi szezon végén is az első helyen lennénk, hiszen nem titkoltan az a célunk, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőben tudjunk indulni. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk tavasszal, a rangadókat idegenben játsszuk, de úgy érzem, megtaláltuk azt a stratégiát az idegenbeli meccsekre, amivel eredményesek tudunk lenni. Szeretnénk az új stadionban bajnoki címet ünnepelni.

A kiváló középpályás szerint hiába varázsolják hazai pályává a szurkolók a nyíregyházi stadiont a DVSC számára az európai kupameccseken, a valódi hazai környezet nagyon hiányzott számukra, ezért is fontos, hogy hamarosan átadják az új arénát.

– Debrecenben már régóta várunk az új stadionra – gondolok itt a szurkolókra, a játékosokra és a klubvezetőkre egyaránt –, hiszen úgy érzem, hogy az elmúlt évek egyik legsikeresebb csapata a DVSC, és kellett már egy ilyen új létesítmény. Évről-évre sikerült odakerülnünk valamelyik európai kupa selejtezőjébe, és mindig albérletbe kellett mennünk. Most ez a korszak lezárul, és hogyha ugyanígy tudjuk a sikeres szereplést folytatni, akkor most már tényleg hazai pályán játszhatunk. Amikor elmegyünk albérletbe, az nem hazai pálya, bármennyire is azzá varázsolják a szurkolók. Az a célunk, hogy lehetőség szerint a bajnokságot megnyerjük, és el tudjunk indulni a selejtezőben.

Szakály végül elmondta, hogy a válogatott edzésein többféle formációt is gyakorolnak, több poszton is számításba veszi őt a kapitány.

– Debrecenben a klasszikus négy-négy-kettőt szoktuk játszani, egy-egy visszalépő ékkel. Leginkább a baloldalon érzem jól magam, hiszen ott bemozgásokkal tudok nyitni az aktuális balhátvédnek. Az ék mögött is szoktam játszani, de ha öt középpályással játszunk, akkor belül is jól érzem magam. A válogatottban gyakorlunk többféle formációt, itt is, ott is számításba jövök, de akkor sem jövök zavarba, ha középen kell játszanom, bár a leginkább a baloldali középpályás posztot szeretem – mondta Szakály Péter.

Olvasói sztorik