NB I

Mindenki jó formában lesz a kezdésre

Az újoncnál a bennmaradás a cél, de Harsányi Zoltán szerint többre hivatott a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly nyáron igazolt a feljutó Mezőkövesd-Zsóry együtteséhez Harsányi Zoltán. A 26 éves csatár tíz alkalommal lépett pályára az ősszel az élvonalban, ezalatt ötször volt eredményes. A többi közt betalált a bajnok Győri ETO hálójában, valamint pontot mentett az éllovas Debrecen ellen. A szlovákiai csatár korábban három évet töltött Angliába, a Bolton Wanderers játékosaként, Magyarországon pedig Pécsen szerepelt, ahol azonban nem nagyon vették számításba.

A Rangadó.hu a Mezőkövesd büki edzőtáborában kereste meg a támadót, aki elmondta, hogy a Boltonnál remekül érezte magát, a pécsi időszakot azonban ő maga se tudja hova tenni a karrierjében…

– Kétezer-héttől voltam kint három évet, és az utolsó másfél évet Bogdán Ádámmal együtt töltöttem Angliában – mesélte Harsányi Zoltán. – Úgy gondolom, hogy Anglia a labdarúgás egyik fellegvára, nagyon dicsérni nem is tudom, hiszen mindenki ismeri. A feltételek kiválóak, a játékosok pedig világszínvonalúak voltak. Nagyon jól éreztem magam a három év alatt. Pécsen először leigazoltak, aztán elküldtek kölcsönbe. Ezt az időszakot nem is tudom hova tenni a karrieremben. Szerencsére azért kölcsönben olyan helyre mentem, ahol tudtam játszani, és gólokat is lőttem. Magát a várost nagyon szerettem, a játékosokkal a mai napig jóban vagyok, tartjuk a kapcsolatot, de úgy látszik, az edzőnek nem tetszettem.

A 26 éves csatárnak nagyon szimpatikus, hogy Véber György vezetőedző a labdás felkészülést preferálja, és biztos benne, hogy a tavaszi idény rajtjára minden mezőkövesdi játékos remek formában lesz.

– Úgy érzem, most azért érkeztek erősítések. A célunk természetesen a bennmaradás, de úgy érzem, ez a csapat többre hivatott. Rajczi Petivel a csatársorban is biztosan erősödtünk. A mester olyan felkészülést csinál, hogy szerintem mindenki topon lesz a bajnokságra – jelezte a szlovákiai támadó. – Szerencsére Véber György nagyon modern felfogású, és a labdást felkészülést preferálja. Úgy gondolom, mindenkiből kihajtja a maximumot. Kemények a gyakorlások, de labdával edzünk, így annyira nem fájdalmas az alapozás. A felkészülési mérkőzésekről nehéz érdemben beszélni, mert mindenki leterhelve játssza végig ezeket, de próbáljuk a sokpasszos támadófocit végrehajtani.

Harsányi Zoltán úgy érzi, hogy az újonc Mezőkövesd csapata az ősszel néha még kereste önmagát, de ha tavasszal úgy teljesítenek, ahogy az utolsó fordulókban, akkor sok meccset megnyerhetnek.

– Úgy gondolom, hogy az ősz egy picit változó volt. Néha kerestük önmagunkat, de akkor is próbáltuk csinálni a saját sokpasszos játékunkat. Szerintem a végére sikerült megtalálnunk önmagunkat, legyőztük például a címvédő Győri ETO-t, és döntetlent játszottunk a DVSC-vel, úgyhogy nagy csapatokat tudtunk megszorítani. Az a célunk továbbra is, hogy minél több összecsapást nyerjünk meg az NB I-ben a tavasszal – mondta Harsányi Zoltán.

Olvasói sztorik