NB I

Néha még aludni is nehéz

George Menougong a hideggel vívja a legnagyobb harcot a téli felkészülés alatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legtöbben bizonyára a diósgyőri időszakából emlékeznek George Menougongra, aki jelenleg a Mezőkövesd együttesét erősíti. A kameruni labdarúgó korábban megfordult a Jászapáti, a Bőcs és a Nyíregyháza csapatában is, az újonc borsodiakhoz tavaly télen csatlakozott, és az ősszel 15 NB I-es találkozón lépett pályára, tehát a csapat egyik legbiztosabb pontjának mondható.

A Rangadó.hu a Mezőkövesd büki edzőtáborában kereste meg a 28 éves csatárt, aki elmondta, hogy már tíz éve Magyarországon futballozik, ennek köszönhető, hogy szinte tökéletesen, folyékonyan beszél magyarul, ami valljuk be, a honi légiósok kapcsán nagy ritkaságnak számít.

– Amikor idekerültem, úgy éreztem, hogy mindenképp meg kell tanulnom a nyelvet ahhoz, hogy tudjak kommunikálni az emberekkel. Nem sokan tudtak angolul, úgyhogy muszáj volt elsajátítanom a magyar nyelvet, hogy könnyebben be tudjak illeszkedni – mesélte George.

Még a Diósgyőr játékosa volt, amikor úgy tűnt, hogy szívproblémák miatt fel kell hagynia a sportpályafutásával, és akkoriban el is tiltották az edzések látogatásától. A támadó azonban leszögezte, az alapos kivizsgálás után kiderült, hogy semmi gond nincs a szívével.

– Megmondom őszintén, hogy szívproblémám soha nem volt. Nem akarok részletesen belemenni az ügybe, de annyit tudok mondani, hogy soha nem volt ilyen gondom, és egy félreértésről volt szó. Akkoriban alaposan megvizsgáltak, és elmondták, hogy minimális szívritmus-zavarom sincs, úgyhogy teljesen ki volt zárva, hogy szívproblémáim legyenek.

A 28 éves futballista tavaly télen igazolt jelenlegi klubjához, és nagyon örül, hogy ebben a közösségben készülhet hétről-hétre.

– Nagyon jól érzem magam Mezőkövesden, és nagyon örülök neki, hogy idekerültem. Nagyon jó a közösség, lehet látni, hogy nagyon együtt van a társaság. A vezetőkkel és az edzői stábbal is remek a kapcsolat, és úgy gondolom, hogy ez nagyon ritka Magyarországon. Köszönettel tartozom a jó istennek, hogy idekerülhettem.

A kameruni csatár elárulta, hogy kemény az alapozás a Mezőkövesd csapatával, de a legnagyobb harcot a hideggel vívja.

– Elég kemény a felkészülés, néha még aludni is nehéz, amikor visszamegyünk a szállodába. Számomra nem túl pozitív, hogy nagyon hideg van, és ez elég sok gondot okoz nekünk. Én különösen rosszul bírom a hideget, minden bajom van vele, most is meg vagyok fázva egy kicsit. Azonban ez a munkám, a világon a legjobban ezt szeretem csinálni, ezért bármilyen akadály is van, át kell lépni rajta.

A támadó úgy érzi, hogy a klubhoz érkező új játékosok máris beilleszkedtek a csapat gépezetébe, és abban bízik, hogy nagy dolgokat vihetnek véghez a tavasz folyamán.

– Úgy gondolom, és remélem, hogy az összes érkező játékosunk segíteni fog a csapatunkon. Rajczi Péter és Takács Péter is kiváló képességű labdarúgók, és nagyon jól be is illeszkedtek. Nem is lehet érezni, hogy csak most csatlakoztak hozzánk. Szinte már úgy vagyunk velük, mintha évek óta együtt dolgoznánk. Bízom benne, hogy nagyon jó dolgokat tudunk majd együtt véghez vinni tavasszal – mondta George Menougong.

Olvasói sztorik