NB I

Nincs szerződése a Mezőkövesddel

Menedzsmentje szerint Vaskó Tamás nem ígért olyat, hogy Magyarországon kizárólag a borsodiaknál szerepel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn jelentették be, hogy az újonc Puskás Akadémia együttese féléves szerződést kötött a rutinos védővel, Vaskó Tamással. A korábbi 12-szeres válogatott játékos előző klubja, a Mezőkövesd elnöke, Tállai András azonban nem nézi jó szemmel a váltást. A Borsod Online oldalon azt nyilatkozta, hogy a hátvédet érvényes szerződés köti hozzájuk, és abban maradtak a játékossal, ha nem tud külföldre igazolni, akkor Mezőkövesden marad.

A Rangadó.hu megkereste a Vaskó Tamás ügyeit intéző FMF Hungary menedzseriroda képviseletében Esterházy Mátyást, aki hangsúlyozta, nem ígértek olyat, hogy a játékos biztosan Mezőkövesden folytatja, ha Magyarországon marad.

– Amikor novemberben aláírtuk a szerződést a Mezőkövesddel, akkor nem ígértünk olyat, hogy amennyiben Vaskó Tamás Magyarországon marad, akkor kizárólag Mezőkövesden folytatja – szögezte le Esterházy Mátyás. – Természetesen nem zártuk ki a közös folytatás lehetőségét, de miért is tettük volna? Tamásnak december harmincegyedikei hatállyal, közös megegyezéssel felbontottuk a szerződését, ennek megfelelően azóta szabadon igazolható. A játékos döntését nem szeretném magyarázni, ő maga elmondta már, miért döntött a Puskás Akadémia mellett, azt kérem, hogy ezt mindenki tartsa tiszteletben.

Az FMF Hungary kötelékébe tartozik Pölöskey Péter is, akiről egy ideig úgy tűnt, hogy távozik a PMFC csapatától. Esterházy Mátyás elárulta: nem jöhet létre egy újabb átigazolás, ezért biztosan a pécsi klubnál marad a 25 éves támadó.

– Pölöskey Péterrel kapcsolatban nagyon egyszerű a helyzet, sajnos jogilag nem elképzelhető, hogy másik klubban szerepeljen. Megállapodtunk már a Kecskeméttel, hogy ott folytatja, de nem tud menni, mert a DVSC Szuperkupa-mérkőzésén pályára lépett, ezért nem játszhat egy harmadik csapatban egy szezonon belül. Nincs más lehetőség, úgyhogy Pécsett marad, és azért küzd, hogy bekerüljön a csapatba, értékes tagja szeretne lenni a keretnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik