NB I

Vaskó nem igazol az MTK-ba

Torghelle Sándor is betalált a Csákvár elleni 3-0 alkalmával.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
MTK – Csákvár 3-0 (1-0)
Budafok, 100 néző
MTK: Hegedüs – Nagy T., Kálnoki-Kis, Kelemen, Fejes – Vass Á., Pölöskei Zs. – Kanta J. – dr. Horváth Zs., Torghelle, Bese. Edző: Garami József.
Gólszerzők: Kelemen D. (43.), Horváth Zs. (58.), Torghelle (65.)

MTK–Csepel 3-1
MTK: Groppioni (Almási) – Asztalos, Talabér, Tóth F., Hangya – Pintér, Hajdú, Hujber – Gera, Huller, Frank
Gólszerzők: Asztalos, Hajdú, Frank

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első edzőmérkőzését játszotta az MTK a téli felkészülési időszakban. Szombat délután a harmadosztályú Csákvár volt az ellenfele Garami József tanítványainak.

Uralta a találkozót a fővárosi alakulat, de sokáig nem tudta bevenni a vendégek kapuját. A 43. percben aztán megtört a jég a hideg időben: Kanta József szabadrúgását Kelemen Dávid csúsztatta a kapuba.

A második félidőben sem hagytak alább az MTK-támadások: ismét Kanta volt az előkészítő, ezúttal egy akció végén ugratta ki remek ütemben Horváth Zsoltot, aki magabiztosan fejezte be a ziccert, így a hosszúba helyezett lövésével már 2-0 volt az állás. A 65. percben aztán a nemrég érkezett régi-új szerzemény, Torghelle Sándor is betalált, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt – ennél a gólnál is Kanta volt az előkészítő.

– Nincs okunk a szégyenkezésre – értékelte a mérkőzést a vendégcsapat tulajdonosa, Nagy Sándor. – Nem játszottunk alárendelt szerepet, a mezőnyben csináltunk szép dolgokat, de sajnos kínálkozó lehetőségeinket elhibáztuk.

Siker a Csepel ellen is

Az MTK keretének másik része a Csepel ellen lépett pályára, és 3-1-re győzött.

– Az elmúlt hetekben keményen dolgoztunk, ennek megfelelően a játékosok nem voltak túlzottan frissek – értékelt a klub honlapján Garami József. – Azért így is vezettünk jó néhány szép akciót, három gólt sikerült lőnünk, és magabiztos győzelmet arattunk a kulturáltan futballozó Csákvár ellen. Két új játékosunk végigjátszotta a mérkőzést, Vass Ádám magabiztosan futballozott a védekező középpályás szerepkörében, Torghelle Sándor pedig a várakozásoknak megfelelően harcos volt, jól küzdött, és remek gólt szerzett.

A szakmai igazgató nem csak a mérkőzésről, de a felkészülés eddigi három hetéről is beszélt.

– Bár szerettük volna Vaskó Tamást is a csapatban tudni, úgy tűnik, ez nem valósul meg, így a keret gyakorlatilag véglegesnek tekinthető – szögezte le a mester. – Kisebb sérülések zavarták a munkát, két-három napos kihagyásra kényszerült Baki Ákos, Batik Bence, Csiki Norbert és Eppel Márton, ezért az edzőmérkőzésen sem tudtak szerepelni. Könnyített edzést végeznek, és nagyon bízom abban, hogy hamar teljes értékű munkára lesznek képesek, már a jövő héten. Nagyon komolyan kell vennünk ezt a felkészülést, hiszen tudjuk, hogy helyzetünk rettentő nehéz. Úgy látom, hogy ezt a csapatból mindenki felmérte, a hozzáállás ennek megfelelő, mindenkin érzem az igyekezetet.

Olvasói sztorik