NB I

A szlovákok ellen javított a Diósgyőr

Kosztics és Debreceni góljaival a DVTK 2-0-ra győzött a Tatran Presov elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Tatran Presov (szlovák) 2-0 (2-0)
Diósgyőr, műfüves edzőpálya. Játékvezető: Nagy R.
DVTK: Rados – Eperjesi, Vadász, Debreceni, Huszics – Nikházi, Kostics – Marjanovics, Barczi, Gosztonyi – Furtado. Csere: Bacsa. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Kosztics (7.), Debreceni (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombati második felkészülési mérkőzésén a szlovák másodosztályú Tatran Presov ellen lépett pályára a DVTK. A csapatban ott volt a rutinos portugál csatár, José Furtado is. Rajics kapusnak a bemelegítés során egy felugrásnál meghúzódott a háta, ezért kihagyta a találkozót, a biztonság kedvéért még a kispadra sem ült le. A hivatalosan zárt kapus mérkőzésen gyakorlatilag megtelt szurkolókkal a szomszédos gát.

A második percben Nikházi adott parádés labdát, de Marjanovics elől mentettek a védők. Gosztonyi szöglete Kosztics lábáról vágódott a kapu mellé. Három perccel később Marjanovics beadását szögletre mentették a vendégek, a sarokrúgást követően Nikházi lövését ujjheggyel tolta kapu fölé Talian. Alaposan bekezdett a DVTK: a hetedik percben Gosztonyi ívelt középre egy szabadrúgást, előbb Kosztics, majd Furtado próbálkozását védte a kapus, de Kosztics harmadjára már nem hibázott, és közvetlen közelről a hálóba passzolt (1-0).

A gól után sem álltak le a borsodiak: a 11. percben Gosztonyi viharzott el a baloldalon, majd közelről, viszonylag éles szögből a keresztlécet találta el. A 19. percben Poliacek szúrta rá 23 méterről, de labdája kevéssel elkerülte a kaput. A másik oldalon Eperjesi passzolt keresztbe, majd Gosztonyi vette célba a vendégek kapuját, Talian azonban a helyén volt. A huszadik percben Barczi vitte el a labdát a bal szélen, középen Furtado egyedül várta a beadást, de Talian a tizenhatos vonalán lefülelte az akciót.

A 21. percben Eperjesi erőszakosan ment el a jobb szélen, középre adta a labdát, a hosszú kapufánál egyedül érkező Furtado éppen csak lemaradt. Ezután a visszatett labda ismét Furtadót találta meg, aki fölé fejelt. Három perccel később egy szlovák szabadrúgás után Poliacek veszélyes lövését Rados tolta a kapufa mellé. A 25. percben Furtado néhány méterről a kapusba lőtt. Három perc elteltével egy húsz méterről elvégzett diósgyőri szabadrúgás szállt a kapu fölé.

A harmincadik percben Rados védte Lesko jobb felső sarokra tartó fejesét. A 39. percben Furtado startolt rá egy hosszú indításra, de a tizenhatosát elhagyó kapus ért oda hamarabb a labdához. A szünet előtt Barczi beadását a középen emelkedő Debreceni fejelte a kapuba mintegy nyolc méterről (2-0).

A szünet után Grajcar távoli kísérletét védte magabiztosan Rados. Az 53. percben Lesko húszméteres lövését Rados másodszorra fogta. A hatvanadik percben Tetras lőtt távolról, Radosnak nem okozott gondot. Két perc múlva Gosztonyi húzott el a jobb szélen, Huszicshoz passzolt az ötös magasságában, de a balhátvéd lövése elakadt a kapusban.

A 68. percben Gosztonyi labdájával Huszics húzott el a baloldalon, beadása Bacsát találta, de igazi helyzet nem alakult ki. Három perc múlva Bacsa lépett ki a védők közül, de lövés helyett középre gurított, ahol felszabadítottak a védők. A 74. percben egy követően Vadász és Eperjesi közösen mentett a hosszú saroknál a vendégek támadója elől.

A 84. percben egy megpattanó labdát védett kitűnő reflexszel Rados. A túloldalon Marjanovics lövésébe léptek bele, ezért szöglet következett, ami nem jelentett veszélyt. A 88. percben Poliacek húsz méterről elvégzett lapos szabadrúgását védte Rados, így csapata 2-0-ra győzött – tudósít a DVTK Twitter-csatornája.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik