Hírek

Kádár-góllal nyert a Diósgyőr

A DVTK 1-0-ra győzött a Rimaszombat ellen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – MSK Rimavska Sobota (szlovák) 1-0 (1-0)
Diósgyőr, műfüves edzőpálya. Játékvezető: Farkas Á.
DVTK: Rajics – Vági, Debreceni, Kádár, Gohér – Batioja, Elek Á., Nikházi, Barczi – Bacsa, Boros. Cserék: Rados, Eperjesi, W. Alves, Huszics, Abdouraman, Marjanovics, Gosztonyi, Egerszegi. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Kádár (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Negyedik felkészülési mérkőzésén a szlovák másodosztályú Rimaszombat csapatát fogadta a műfüves pályán. A hazaiak keretéből Futács Márkó betegség miatt hiányzott, Zoran Kosztics és Vadász Viktor pedig pihenőt kapott. A három próbajátékos közül Bányász Nikola és Nikola Sztojanovics hazautazott, a téli átigazolási szezonban nem lesznek a DVTK játékosai.

Kovács Zoltán sportigazgató a boon.hu oldalon elmondta, hogy Tisza Tibor visszatért Diósgyőrbe, és az U21-csapattal tréningezik, ahogyan Csirszki Martin is. Ő a felnőtt keret tagja, de bizonytalan a helyzete, elsődlegesen kölcsön szeretnék adni olyan NB I-es vagy NB II-es csapathoz, ahol rendszeres játéklehetőséghez juthat.

A mérkőzés elején Kostúrik révén a vendégek lőttek kapufát. A 18. percben Valovcan célozta meg takarásból a DVTK kapuját, el is találta, de Rajics könnyen felszedte. A 24. percben egy távoli szlovák lövés elkerülte a diósgyőri kaput. Egy perccel később Kutlikot ugratták ki, de Vági szép becsúszó szereléssel mentett szögletre, ami nem volt veszélyes.

A 28. percben Bacsa emelt középre az alapvonalról, de a védők felszabadítottak. A 32. percben Nikházi passzolt Gohérnak, akitől Batioja kapta, de a csatár a kapu mellé pörgetett. A folytatásban Bacsa tört be a tizenhatoson belülre, Barczihoz passzolt, akinek a lövése nem volt pontos. A 36. percben Valovcan lövését hárította Rajics. Két perc elteltével Gohér szabadrúgását öklözte a mezőnybe a szlovákok kapusa. A 39. percben egy kapu előtti kavarodás végén Kádár Tamás elé került a labda, amit néhány méterről a hálóba lőtt (1-0).

Az 57. percben nagyszerű passzok után Huszics centerezett, de a védők felszabadítottak. A hetvenedik percben Gosztonyi veszélyes lövését védte az ellenfél kapusa. Nem sokkal később két nagy helyzetet is elpuskázott a DVTK: a 75. percben Batoja ziccert rontott, majd Gosztonyi csupán centimétereket tévedett. A 87.percben Eperjesi lőtt a kapu mellé, majd Egerszegi ment fölé – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

– Az eredménnyel teljes mértékben elégedett vagyok, mert látszott a fáradtság a játékosokon, ugyanis ez volt a hatodik nap egyhuzamban pihenőnap nélkül, ilyenkor ez teljesen természetes. A felkészülés ezen szakaszában a terhelésen van a fő hangsúly. A mérkőzés több pozitívuma közül azt emelném ki, hogy nem kaptunk gólt. Erős ellenfél ellen játszottunk, megfelelt a felkészülés céljának a mai találkozó és akkor is ezt mondanám, ha véletlenül éppen fordítva alakult volna az eredmény – mondta a klub honlapján Tomiszlav Szivics vezetőedző.

Olvasói sztorik