NB I

Csatárt igazol a DVTK

José Furtado gólkirály volt a görög másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tapasztalt, gólerős csatárt igazolt a DVTK, aki az FC Portóban nevelkedett. A harmincéves, portugál és zöld-foki szigeteki útlevéllel is rendelkező José Furtado nem jutott szóhoz a José Mourinho irányította felnőtt csapatban. A tartalékoknál, valamint kölcsönben harmadosztályú csapatoknál rendszeresen rúgta a gólokat, ezt követően a bolgár élvonalbeli Vihren együtteséhez került, ahol 12 mérkőzésen tízszer volt eredményes.

Ennek megfelelően nem okozott meglepetést, hogy a következő szezont a CSZKA Szófiánál kezdte. A bolgár évek után visszatért Portugáliába, majd a görög másodosztályba szerződött. 2012-ben a Panachaiki együttesében 19 találattal a liga gólkirálya lett. A tavalyi bajnokságot már az élvonalbeli AEK Athénban játszotta végig, míg az őszt a temesvári Politechnica csapatában töltötte.

José Furtado pénteken érkezett Diósgyőrbe, és egyből csatlakozik a felkészüléshez. Amennyiben sikerül szerződésének feltételeiről megállapodni, és átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, a DVTK játékosa lehet, addig is pályára lép szombaton az egyik felkészülési mérkőzésen – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik