Radó Andrást hívta a Genk, de nem megy

A szombathelyi tulajdonosok elfogadták volna a belgák ajánlatát, de a játékos nem akart kölcsönben futballozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu információi szerint a szombathelyi klub visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Radó Andrásért a belga KRC Genk csapatától. Úgy tudjuk, Köteles László együttese fél évre, jelentős összegért kölcsönvette volna, és 500 ezer eurónál magasabb árat ajánlott a végleges megvásárlására.

Információnk szerint az ajánlatot a Haladás tulajdonosi köre elfogadta, hiszen pénteken éjfélkor zárul az átigazolási szezon.

A Rangadó.hu Törökországban tartózkodó munkatársának érdeklődésére Radó András megerősítette, hogy valóban volt megkeresés, azt azonban nem árulta el, melyik klub részéről. Hozzátette: ő is úgy tudja, hogy a Haladás tulajdonosainak megfelelő volt az ajánlat – ami egyébként számára megtisztelő –, de úgy döntött, hogy kölcsönbe nem szeretne menni, ezért tavasszal Szombathelyen marad, és majd nyáron visszatérhetnek a külföldi szerződés lehetőségére.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője megerősítette honlapunk értesülését, de konkrét klubnevet ő sem akart mondani.

A pápai születésű, húszéves csatár hat éve került Szombathelyre, az NB I-ben 2011 novemberében mutatkozott be. A hazai élvonalban eddig 56 mérkőzésen 18 gólt lőtt. Rendszeresen pályára lépett a korosztályos válogatottakban, jelenleg is tagja az U21-csapat keretének. Mostanában több európai toplistán is előkelő helyen említik, bekerült a legjobb, legértékesebb saját nevelésű labdarúgók közé. Tehetsége és teljesítménye Pintér Attila figyelmét is felkeltette, hiszen Radó januárban rendszeres résztvevője volt a felnőtt válogatott keretedzéseinek.

Január közepén a Rangadó.hu érdeklődésére leszögezte, hogy tavasszal mindenképpen szombathelyi színekben szeretne játszani, és a jelek szerint ezen a belga megkeresés sem változtatott.

A közelmúltban a fehérorosz Dinamo Minszk és a francia FC Nantes érdeklődéséről lehetett olvasni a fiatal csatárral kapcsolatban.