NB I

Egy poszt, több jelentkező

Tippünk szerint három élvonalbeli klubnál várható komoly változás kapusposzton a tavaszi szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fradi leigazolta a PMFC fiatal kapusát, Dibusz Dénest. Hogy a pécsi játékos Jova Levente mellé, elé vagy mögé érkezett, még nem tudni, de a ferencvárosi kapuskérdésen felbuzdulva a Rangadó.hu körülnézett az NB I-es csapatok háza táján: vajon milyen gyakran váltogatják a kapusokat? Összeállításunkban azt vizsgáltuk, hogy az első osztályban melyik hálóőr helye a legbiztosabb, és kinek ingatag a posztja a csapaton belül.

Debrecen

Az őszi szezonban Verpecz István számított kezdőkapusnak, aki tíz mérkőzésen védhette a Loki kapuját a bajnokságban, és bekerült Pintér Attila szövetségi kapitány bő keretébe is. A csapatba kerüléséhez viszont szüksége volt a szerb Nenad Novakovics sérülésére is, aki felépülése után az őszi szezonban már ismét kezdőként kapott helyett a Debrecen csapatában, és hét mérkőzésen védhetett.

Tavaszi tippünk: Nenad Novakovics

Videoton

A székesfehérvári együttes nyáron szerződtette a tapasztalt spanyol hálóőrt, Juan Calatayudot, aki minden mérkőzést végigvédett. A spanyol portás mögött a szerb Filip Pajovics és a szlovák Tomás Tujvel van a rangsorban, de a kezdőbe kerülésre nem sok esélyük van. A belga voetbalkrant.com karácsonykor azt írta, hogy a Cercle Bruges kapusa, Bram Verbist a többi közt a Videoton érdeklődését is felkeltette, de végül nem lett semmi az igazolásból.

Tavaszi tippünk: Juan Calatayud

Győri ETO

Majdnem egy évtizeden keresztül a szerb Szasa Sztevanovics volt az ETO első számú kapusa. A bajnoki cím megnyerése után azonban Pintér Attila már az egy évvel ezelőtt szerződtetett Lubos Kamenárnak szavazott bizalmat, aki ősszel 15 mérkőzésen kezdett a győri csapatban. Sztevanovics télen bejelentette a visszavonulását, a jövőben az ETO sportigazgatójaként dolgozik, így a második számú kapus az U21-es válogatott Nagy Gergely, vagy a próbajátékon lévő horvát Miro Varvodic lesz.

Tavaszi tippünk: Lubos Kamenár

Diósgyőr

Tomiszlav Szivics az NB I őszi szezonjában a szerb Nenad Rajiccsal kezdett, de a Diósgyőrnek nem jöttek a győzelmek. Egy merész húzással beállította a kapuba a mindenki által elfeledett horvát Ivan Radost, akivel szárnyalni kezdett a csapat, és valószínűleg végigvédte volna az őszt, ha nem sérül meg, így Rajics visszakerült. Rados hat meccsen védett, míg Rajics 11 találkozón kapott szerepet, de valószínűleg tavasszal már a Kecskemétről szerződtetett Antal Botond fogja őrizni a Diósgyőr kapuját.

Tavaszi tippünk: Antal Botond

Ferencváros

A 21 éves Jova Levente ősszel minden mérkőzést végigvédett az NB I-ben, így biztosnak mondható a helye a csapatban, bár az Orosz Pál által említett konkurencia hiánya, és Kurucz Péter sérülése is Jova mellett szólt. Szerdán az FTC szerződtette Pécsről Dibusz Dénest, akit sokan az NB I egyik legjobb, legtehetségesebb kapusának tartanak, így nehéz megjósolni, hogy tavasszal kinek a nevével kezdődhet a zöld-fehér csapat összeállítása.

Tavaszi tippünk: Jova Levente

Szombathelyi Haladás

A Haladás harmincéves kapusa, Rózsa Dániel a csapat legbiztosabb pontja évek óta. Ha nem az ő nevével kezdődik a csapat összeállítása, annak csak sérülés lehet az oka, mert őt képtelenség kiszorítani. A Hali második számú kapusa, Mursits Roland megsérült, így Artner Tamás némi keresgélés után szerződtette a Győri ETO-ban nevelkedett fiatal Gyűrű Lászlót, akinek azonban nem az idei tavasz fogja elhozni az NB I-es bemutatkozást…

Tavaszi tippünk: Rózsa Dániel

Pécs

Ősszel a pécsi alakulatban Dibusz Dénes védett kilenc alkalommal, míg Göcze Gergő nyolcszor állhatott a kapuban. Dibusz távozása után valószínűleg a 23 éves szombathelyi születésű hálóőr lesz az első számú, a cseréje pedig Steer Bence, bár Márton Gábor edző szombaton kijelentette, hogy még egy kapust igazolniuk kell…

Tavaszi tippünk: Göcze Gergő

Lombard Pápa

A pápai csapatban a negyvenéves Szűcs Lajosnak annyira biztos helye van a kezdőben, hogy mellette jószerével azt sem tudhatjuk, ki a cserekapus a keretben. Szűcs minden mérkőzést végigvédett ősszel, és ez tavasszal is így lesz, míg cseréje Horváth Gábor vélhetően nem fog szóhoz jutni.

Tavaszi tippünk: Szűcs Lajos

Bp. Honvéd

Szűcs Lajos után talán Kemenes Szabolcs az élvonal második legjobb kapusa, akinek a teljesítményétől nagyban függ a Honvéd szereplése. Kemenes a kispestiek csapatkapitánya és a közönség egyik legnagyobb kedvence. Ősszel 17 mérkőzésen védett, és tavasszal sincs esély rá, hogy kimaradjon a csapatból, így a cseréje Czuczi Márton munka nélkül marad.

Tavaszi tippünk: Kemenes Szabolcs

Újpest FC

A szókimondó Balajcza Szabolcs 2006 óta szinte megszakítás nélkül védi az Újpest kapuját. Ősszel mind a 17 bajnokit végigjátszotta, és ha a szerződése lejárta előtt fél évvel nem adja el az Újpest – mondjuk az iránta élénken érdeklődő sereghajtó Rákóczinak –, akkor tavasszal is minden mérkőzésen a kaposvári nevelésű hálóőr fog védeni, míg a cseréje Marko Dmitrovics csak vészhelyzetben juthat szóhoz.

Tavaszi tippünk: Balajcza Szabolcs

Kecskemét

Antal Botond, az NB I egyik legtehetségesebb kapusa 11 mérkőzésen védett az ősszel. Amikor nem ő állt a KTE kapujában, akkor sérülések hátráltatták. Cseréje, Németh Viktor hat alkalommal kezdett. Igen ám, de Antal távozása nem jelenti azt, hogy Németh Viktor fog védeni tavasszal, mert az alföldiek Vukasin Polekszics személyében külföldi játékost igazoltak Debrecenből.

Tavaszi tippünk: Vukasin Polekszics

Mezőkövesd Zsóry

A szezon első felében Szántai Levente élvezte Véber György bizalmát, aki tíz mérkőzésen védhette az újonc kapuját. Az ősz vége felé azonban az Újpestről igazolt Horváth Tamás kiszorította a kapuból Szántait, és teljesítményével felhívta magára Pintér Attila szövetségi kapitány figyelmét is, aki meghívta a 26 éves kapust a válogatottba.

Tavaszi tippünk: Horváth Tamás

MVM Paks

Az őszi szezon nagy részében a Győri ETO-ból igazolt Molnár Péter nevével kezdődött Horváth Ferenc együttesének összeállítása. A harmincéves hálóőr 12 mérkőzésen védett, de amikor nem jöttek az eredmények, Csernyánszki Norbert is szóhoz jutott öt alkalommal. A Paks új edzője, Csertői Aurél már dolgozott együtt Molnárral Győrben, így valószínűleg tavasszal ismét ő élvezi majd a bizalmat.

Tavaszi tippünk: Molnár Péter

Puskás Akadémia

Az élvonal egyik újonca a szezon előtt szerződtette Kaposvárról Lubos Hajdúch-t, aki 13 mérkőzésen állt a kapuban. Cseréje, Somodi Bence négy alkalommal jutott szóhoz Hajdúch sérülése és kiállítása miatt. Benczés Miklósnak nincs oka változtatnia, így tavasszal is marad az őszi leosztás.

Tavaszi tippünk: Lubos Hajdúch

MTK

Hegedüs Lajos sérülése miatt az olasz Frederico Groppioni kezdte a kapuban a szezont, aki hat mérkőzésen védett. A hetedik körben Hegedüs visszatért, és azóta ő áll a fővárosi kék-fehérek kapujában. Ha nem jön közbe egy újabb sérülés, a helyzet tavasszal is változatlan marad.

Tavaszi tippünk: Hegedüs Lajos

Kaposvári Rákóczi

Az őszi szezonban a 36 éves Posza Zsolt nevével kezdődött a Kaposvár összeállítása, de Prukner László csapata már az első fordulóban beleszaladt egy 7-1-s vereségbe a Debrecen otthonában, majd ezt követte még egy kudarc, így Posza helyét Marko Ranilovics vette át, aki 11 mérkőzésen védett. Kaposváron edzőváltás történt, Posza és Ranilovics távozott, állítólag az U20-as válogatott Rusák Edvárd sem marad, érkezett viszont Zalaegerszegről a szlovén Szafet Jahics.

Tavaszi tippünk: Szafet Jahics

Olvasói sztorik