NB I

„Megmutattam, mit tudok”

A Mezőkövesd kapusára, Horváth Tamásra továbbra is számít a bő keretben Pintér Attila szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd kapusa, Horváth Tamás továbbra is tagja a magyar válogatott bő keretének, hiszen Pintér Attila a második összetartásra is meghívta. A 26 éves játékos az őszi szezon második felében kapott bizalmat Véber Györgytől, és ezt nem egyszer kiváló teljesítménnyel hálálta meg.

Nyáron szerződött Újpestről az újonc Mezőkövesdhez, mert a lila-fehéreknél Balajcza Szabolcs mögött nem tudott bekerülni a kezdőcsapatba. A Rangadó.hu megkeresésére Horváth elmondta, milyen élményeket szerzett a magyar válogatott összetartásán.

– Nagyon jól éreztem magam Telkiben, és szerintem igen hasznos két napon vagyunk túl – kezdte a Mezőkövesd kapusa. – A körülmények kifogástalanok, mert január elején füves pályán tudtunk készülni. Jó volt megismerkedni a többiekkel, mert játszottunk már egymás ellen, de így, egymás oldalán teljesen más élmény a srácokkal. Pozitív élményekkel gazdagodtam.

Vannak a keretben olyan játékosok, akik a saját klubjuk vezetőjétől értesültek a válogatott behívóról, Horváth Tamást viszont az MLSZ-ből hívták fel a jó hírrel.

– Január harmadikán, pénteken hívtak a szövetségtől, közölték, hogy Pintér Attila számít rám a hétfőn kezdődő összetartáson. Nagyon meglepett a hír, ez óriási megtiszteltetés. Nem sikerült rosszul az ősz második fele, de azért nagyon sok jó kapus van az NB I-ben, így nem számítottam rá, hogy az én nevem is felmerülhet – folytatta a 26 éves játékos.

A kapusposzt teljesen más világ. Sok csapatban a hálóőrök a mezőnyjátékosoktól szinte végig elkülönítve készülnek egy kapusedzővel.

– Hétfőn délelőtt, az első edzésen a csapattal melegítettünk be, majd utána vonultunk külön edzeni. Ezt követően a délutáni edzésen már a csapattal voltunk. Kedden szintén ugyanígy zajlott a munka – mondta Horváth Tamás, aki hétfőn és kedden ismét bizonyíthat Pintér Attilának.

Mezőkövesden is örülnek a kapus sikerének, és nem bánják, hogy a válogatott miatt január 13-14-én nem lesz ott a csapat foglalkozásain.

– Amikor bementem az öltözőbe, gratuláltak és megveregették a hátamat, kicsit meg is búboltak, úgyhogy nagyon jó érzés volt – mesélte jókedvűen a hálóőr.

Nem csak Horváth Tamásnak köszönhető, de amióta az Újpestről érkezett kapus bekerült a Mezőkövesd kezdőcsapatába, Véber György együttese is felszálló ágba került.

– A bajnokság elején nem én kezdtem, de meglepetésre bekerültem a csapatba, és úgy érzem, nem is ment rosszul a védés. Nagyjából meg tudtam mutatni, mire vagyok képes. Az őszi szezon vége kifejezettem jól sikerült nekem és a csapatnak is. Akkor tudtunk feljebb lépni a tabellán, és sikerült néhány fontos meccset is megnyernünk, így nagyjából elégedettek lehetünk az őszi eredménnyel – zárta a beszélgetés Horváth Tamás.

Olvasói sztorik