NB I

Egy góllal volt jobb a Honvéd

A Szolnok elleni találkozón több játékosát is nélkülöznie kellett Marco Rossinak.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Szolnok 1-0 (1-0)
Kispest
Honvéd 1. félidő: Kemenes – Baráth, Lovrics, Ionescu, Polyák – Csábi, Hidi, Vécsei – Prosser, Daru, Daud. 2. félidő: Szemerédi – Botka, Kovács J., Bobál D., Csemer – Mancini, Diarra, Lőrinczy – Job, Bonazzoli, Kapacina. Edző: Marco Rossi
Szolnok: Tóth Z. – Vári, Racskó, Antal, Fritz – Balaskó, Sipeki – Rokszin, Lengyel, Mundi – B. Tóth. Csere: Pokorni, Zvara, Mile, Szepessy, Pintér, Bohner, Kállai. Edző: Kis Károly
Gólszerző: Daru B. (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután a Bp. Honvéd együttese a másodosztályú Szolnokkal játszott edzőmeccset. A fővárosiaknál akadt jó néhány távolmaradó játékos: Vernes és Godoy még mindig nem egészséges. Zsivanovics és Ikenne-King bokasérülés miatt csak a konditeremben gyakorolt, csakúgy, mint Holender, aki a térdével bajlódik, de a jövő héten mindhárman újrakezdik az edzéseket. Nagy Gergő enyhe izomsérülés miatt nem lépett pályára, ő is a konditeremben aktivizálta magát. Bobál Gergő bokatörése után rehabilitációs edzés végez, néhány hét múlva csatlakozhat a csapathoz – írja a klub honlapja.

A szolnokiak közül Grúz Tamás és Katona Bence bokasérülés, Magos Mátyás húzódás miatt nem játszott. Hamar Ádám a héten betegsége miatt nem edzett, így nem utazott el a csapattal. Máté János a héten rehabilitációs edzéseken vett részt, ő hétfőtől csatlakozik a csapathoz, Nagy István pedig a decemberi műtétje után még külön edzésmunkát végez.

Hideg időben, az ismert körülmények miatt – a BRFK limitálta a pálya befogadóképességét – kétszáz fő előtt kezdődött a mérkőzés.

Az első eseményt már az első percben feljegyezhették: Prosser Dániel bombája zúgott el centikkel a kapufa felett. A 26. percben Daru Bence góljával szerzett vezetést a Honvéd – mint később kiderült, ez volt a győztes találat.

Marco Rossi a szünetben sort cserélt. A második félidő elején Kapacina remekül kényszerítőzött Lőrinczyvel, a fiatal középpályás becselezte magát a büntetőterületre, de csak a kapufát találta el. Negyed órával később újra a kapufa sietett a vendégek segítségére: ezúttal Bonazzoli fejesét mentette a léc.

– A mai találkozón csakúgy, mint a Felcsút ellen, szervezetten védekeztünk. Az első félidőben a szervezett védekezésből, többször jól fejlődtünk fel, s voltak a lehetőségeink. A végjátékban pontatlanok voltunk, így nem tudtunk gólt szerezni. A második játékrészben már kevesebb lehetőségünk volt, a védekezésünk ekkor is jól működött. A találkozó hajrájában kicsit feljebb toltuk a védekezésünket, hogy tudjunk egyenlíteni, de nem sikerült. További sok sikert kívánok a Honvédnak – nyilatkozta klubja honlapján Kis Károly, a Szolnok vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik