NB I

Könnyed kispesti siker

Az 5-0-ra nyerő Honvédban pályára lépett Emiliano Bonazzoli, a Siófokban pedig Waltner Róbert.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – FGSZ Siófok 5-0 (2-0)
Kispest, 200 néző. Játékvezető: Gyarmati II T.
Honvéd 1. félidő: Czuczi – Botka, Lovrics, Ionescu, Alcibiade – Csábi, Hidi, Mancini – Job, Bonazzoli, Prosser. 2. félidő: Kemenes – Sundas, Kovács J., Bobál D., Polyák – Diarra, Nagy G., Vécsei, Kapacina – Daud, Daru. Edző: Marco Rossi
Siófok 1. félidő: Tajti – Pécseli, Tímár, Fehér Z., Novák A. – Nagy D., Fülöp N., Peszmeg, Pál A, – Ivancsics, Sitku. 2. félidő: Balogh T. – Kiss Zs., Major, Singer, Gubicza – Gárdos, Futó, Horváth B., Papp M. – Bogáti, Waltner. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Prosser (20., 44.), Daru (72., 79.), Daud (76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd csapata az NB II-es Siófokot fogadta a Bozsik-stadionban, felkészülési mérkőzésen. Kispesti részről nagy várakozás előzte meg a találkozót, ugyanis bemutatkozott az Olaszországból szerződtetett válogatott csatár, Emiliano Bonazzoli. A balatoniaknál pályára lépett Ivancsics Gellért, valamint a Dunaújvárosból távozó Sitku Illés. A kispadon kezdett a friss igazolás, Waltner Róbert, illetve további próbajátékosok: Major Ádám, akire szintén nem számítanak a Rákóczinál, Gubicza Gábor, és Balogh Tamás kapus.

Az első kapura lövés Andrea Mancini nevéhez fűződik, Tajti Norbert azonban szögletre tolta a labdát. Tímár Krisztián hibáját követően Prosser került ziccerbe, de Tajti nagy bravúrral lehalászta a labdát a lábáról, és szögletre mentett. A tizenhatos jobb oldalán Nagy Dániel elé került a labda, lövése azonban mellésuhant.

A huszadik percben vezetést szerzett a Honvéd: Hidi Patrik végezhetett el szabadrúgást a kapuval szemben, lövése megpattant a sorfalon, Tajti kitornászta a felső sarokból, a kipattanóra Prosser érkezett, és a hálóba gurított (1-0).

Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a másodosztályú csapat, sőt voltak szép momentumok, jól felépített támadások: ígéretes volt Pál András és Novák Alexisz kényszerítője is, a begurított labdát azonban az utolsó pillanatban lefülelték, és elvették Sitku elöl. Később Hidi bombája suhant nem sokkal mellé. Egy szép siófoki támadás végén Fülöp Noel emelt be a védők mögé, Ivancsics lövése azonban nem sokkal fölé ment.

Újabb siófoki kontra végén Nagy Dániel ívelt középre, Sitku eltűnt a védők között, Pál András már nem tudta irányítani a labdát, ami mellégurult. A folytatásban Sitku elé került a labda a tizenhatos vonalánál, majd Czuczi mellett a kapuba gurított, de vitatható szituációban lest ítélt a játékvezető. A szünet előtt Prosser kapott labdát, majd a hálóba bombázott (2-0). Hiába játszott jól a vendégcsapat, kétgólos hátrányba került. Pál András szépíthetett volna a 45. percben, a fellőtt labdát azonban mellétekerte.

A második felvonásban a Honvéd szabadrúgása után Daru ugorhatott fel üresen, de fejese a kapu fölé ment. A 72. percben egy baloldali beadás végén a kimozduló Balogh fölött Daru fejelt a hálóba (3-0). Négy perccel később egy ártatlannak tűnő felívelt labdára Gubicza rámozdult, Balogh is kijött a kapuból, majd a nevető harmadik, Daud átpöccintette fölötte, és a labda a kapuba pattogott (4-0).

Az ötödik hazai gól a 79. percben született meg: baloldali beadás után Kovács János fejelt kapura, Balogh Tamás lábbal védett, a kipattanót Daru passzolta a kapuba (5-0). A végén egy veszélyes szabadrúgás után Daru csúsztatott centikkel mellé – tudósít a Siófok honlapja.

Olvasói sztorik