NB I

A listavezető is döntetlent játszott

A Debrecen 1-1-re végzett a román élvonalbeli FC Botosani elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – FC Botosani (román) 1-1 (1-0)
Debrecen. Játékvezető: Karakó
DVSC 1. félidő: Novakovics – Bernáth, Máté II P., Mészáros N., Ferenczi J. – Szécsi M., Zsidai, Mihelicz, Selim Bouadla – Kulcsár T., Volas. 2. félidő: Verpecz – Lázár P., Króner, Brkovics, Korhut – Dombi (Rezes, 77.), Spitzmüller, Ludánszki, Szakály (Slimane Bouadla, 82.) – Sidibe, Kovács Á. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kulcsár (15.), illetve Cirjan (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben pályára lépett a Lokiban egy szlovén próbajátékos, Rene Mihelics. A válogatott támadó középpályás korábban a többi közt a Maribor és a portugál elsőosztályú Nacional együttesében is futballozott. A szlovén élvonalban 140 bajnokin lépett pályára, húsz gólt szerzett és 21 gólpasszt adott, míg Portugáliában 35 bajnokin kapott szerepet, egy gól és négy gólpassz a mérlege.

A DVSC akár már a negyedik percben vezetést szerezhetett volna, amikor a helyzetbe kerülő Volast felrúgták a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A 15. percben azonban már a hazaiaknál volt az előny: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Volashoz került a labda, a szlovén támadó Kulcsár Tamáshoz passzolt, aki közelről a hálóba továbbított (1-0). Az első félidő hajrájában már a vendégek is eljutottak a kapuk közelébe, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

A szünetben teljes sorcsere történt debreceni oldalon. A második félidő elején Kovács Ádám kétszer is nagy helyzetbe került, de mindkettő kimaradt. A 77. percben váratlanul egyenlített a Botosani, és bár utána megvolt a lehetősége a vezetés visszaszerzésére a DVSC-nek, végül maradt az 1-1-es döntetlen – tudósít a klub honlapja.

Olvasói sztorik