NB I

Brockhauser István nyáron távozik

A klub nem fizette a technikai vezető továbbképzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szezon végén távozik az Újpest FC technikai vezetője, Brockhauser István. A lila-fehér klub belga tulajdonosa az elmúlt hónapokban, években sorra szabadul meg az újpesti kötődésű futballistáktól, edzőktől és vezetőktől. A Rangadó.hu megkeresésére az egykori válogatott kapus megerősítette a hírt.

– A jelen állapotban sajnos így néz ki a helyzet – kezdte Brockhauser István. – Konkrétumot még nem mondtak a klub vezetői, de a klub nem finanszírozta azt a továbbképzést, amely lehetővé teszi, hogy nyártól az egyesület technikai vezetője maradhassak. Az MLSZ indított egy tanfolyamot az NB I-es és az NB II-es technikai vezetőknek, és mindegyiknél kategorizálva van, hogy nyártól milyen feltételek mellett lehet ellátni ezt a feladatot.

A korábbi válogatott kapusnak egyetemi oklevele van, de 2014 nyarától ez már nem elég, hogy az első osztályban technikai vezetőként dolgozhasson.

– Van egy sportszervezői-menedzseri TF-es oklevelem, ami eddig jó volt, viszont nyártól ezt már nem fogadják el. Most az MLSZ szervezett egy tanfolyamot, amin el kellett volna végezni az alapfokot és a középfokot. Az alapfokkal lehet valaki NB II-es, a középfokkal pedig NB I-es technikai vezető. A két képzés összege azt hiszem négyszázötvenezer forint, amit én nem tudtam vállalni, az egyesület meg nem fizette ki. Mivel csak kapusedzői pozícióban tudom még elképzelni magamat, de a klubnak már van kapusedzője, ezért úgy fest, hogy nyártól már nem én leszek a technikai vezetője a klubnak.

A nyári felkészülésig meg van idő, így Brockhauser Istvánnak van ideje csapatot találni, bár már télen is volt lehetősége a váltásra.

– Most ugrott ki a szög a zsákból, mert volt lehetőségem egy másik csapatnál, és akkor kérdeztem meg az újpesti vezetőséget, hogy mi a tervük velem nyártól. A klubomtól azt a választ kaptam, hogy ha tudom, akkor fogadjam el az állást most. Ezért is gondoltam, hogy akkor nyártól már nincs rám szükség… Közben az álláslehetőség kútba esett, így nyárig maradok Újpesten.

Az Újpest az őszi szezon végére magára talált. Sorra jöttek a győzelmek és a csapat még a Magyar Kupa negyeddöntőjében is érdekelt, így akár egy szép tavaszi szereplésre is van esély, ami akár a technikai vezető maradását is jelentheti…

– Bízom benne, hogy a következő félévet még végigcsinálhatom, és abban is reménykedem, hogy változik a vezetőség álláspontja. Minden a klubon múlik – zárta a beszélgetést Brockhauser István.

Olvasói sztorik