NB I

„Képlékeny még a jövőm”

A rutinos kapus, Szentpéteri Viktor egyelőre Magyarországon edz, de mindenképpen külföldre készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szentpéteri Viktor tavaly augusztusban megállapodott a finn első osztályban szereplő KuPS csapatával, így két és fél hónapra a klub játékosa lett. A rutinos kapust nagy megbecsülés övezi Finnországban, mert az FC Lahti hálóőreként a bajnokság legjobbjai közé tartozott.

Ősszel viszont lejárt a kapus kontraktusa, és most szabadon igazolható. A 34 éves játékos jelenleg Magyarországon tartózkodik, formában tartja magát, mert ha egy mód van rá, visszatérne külföldre.

– Október harmincegyedikéig, a szezon végéig kötöttem egy rövidtávú szerződést a KuPS együttesével. Tárgyaltam is velük, és most is kapcsolatban állok a klubbal, de valószínűleg nem a ott fogom folytatni a pályafutásomat. A jövőm egyelőre teljesen képlékeny – mondta Szentpéteri Viktor a Rangadó.hu megkeresésére.

Szentpéteri Viktor augusztusban állapodott meg a finn csapattal, két és fél hónapig volt a klub játékosa, de a kezdőcsapatba nem tudta beverekedni magát.

– Ez egy rövidtávú dolog volt, mert egy szerencsétlen sérülés miatt a klubnak csak egy kapusa maradt, ezért engem csak pótlásnak vittek oda. Egy mérkőzésen védtem összesen, úgyhogy nagy dolgokat nem tudtam véghezvinni – folytatta a rutinos hálóőr.

A 34 éves kapus a REAC, az MTK, a BKV Előre, a máltai Sliema Wanderers és a finn FC Lahti együttesét is megjárta, a következő állomáshelyét még homály fedi.

– Jelenleg itthon készülök. Ez a hét most a futásról szól. Van egyéni edzésprogramom, azt csinálom éppen, illetve Hornyák Béla kapusedzővel – akivel még Újpesten és a REAC-nál is dolgoztunk együtt – készülök a jövőbeli célokra. Nem zárkózom el semmitől, de lehetőleg külföldre szeretnék visszatérni – mondta Szentpéteri Viktor.

Olvasói sztorik