NB I

Pintér Attila elégedett

A magyar válogatott szövetségi kapitánya megerősítette, hogy Huszti Szabolcs nem lesz többet válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Többféle játékrendszert szeretne begyakoroltatni a magyar labdarúgó-válogatottal Pintér Attila.

A decemberben kinevezett szövetségi kapitány kétnapos összetartást vezényelt Telkiben 32 Magyarországon futballozó játékos részvételével.

A telki edzőközpontban rendezett keddi sajtótájékoztatón a szakember kiemelte, hogy a játékosok motiváltan érkeztek a gyakorlásra. Az együttes lehetséges összeállításáról közölte, hogy a védelmet várhatóan Magyarországon futballozó játékosokból kell majd összerakni, de várhatóan a középpályán és támadósorban is kap majd helyet NB I-es futballista.

Újságírói kérdésre Pintér Attila elmondta, néhány nappal kinevezését követően beszélt Huszti Szabolccsal, s a Hannover légiósa kijelentette, nem kíván többet a magyar válogatottban szerepelni.

– Elmondta, hogy nála ez nem kapitánykérdés, és ne könyörögjenek neki, mint egy másik játékosnak, akit most nem szeretnék megnevezni. Én még nem mondtam le róla, mindent meg fogok tenni, de határozott a döntése – mondta Pintér.

A tréner közölte, hogy a gárda februárban, Törökországban edzőtáborozik, több légiós már jelezte, hogy négy-öt napra csatlakozni tud majd az együtteshez. Pintér bízik benne, hogy további külföldön játszó futballistákat is elenged majd a klubja, olyan országokból, ahol még nem kezdődött el a bajnokság.

Rudolf Gergely sokáig alapembernek számított Egervári Sándor csapatában, egy hosszabb sérülés és az azt követő formahanyatlás miatt azonban sokáig nem került a válogatott közelébe, most viszont újra ott van a keretben.

– Nagyon örülök neki, hogy újra itt lehetek a válogatottnál, már készültem erre. Szeretnék megint olyan formában lenni, mint az utolsó mérkőzéseimen a nemzeti csapatban – nyilatkozta a Győri ETO FC támadója, aki az elmúlt hónapokat Pintér Attila keze alatt dolgozhatta végig. – Nagyon felkészült edzőről van szó, aki jól ismeri a magyar játékosokat. Úgy gondolom, olyan csapatot tud majd összerakni, amely versenyképes lesz – mondta Rudolf hozzátéve, hogy véleménye szerint a magyar együttesnek reális esélye lehet kijutni a 2016-os Európa-bajnokságra.

Futács Márkó, a Diósgyőr támadója – aki korábban a francia Nancy együttesénél fél évet együtt szerepelt Rudolf Gergellyel – elmondta, az elmúlt két napban taktikai elemeket gyakoroltak, elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt, s hozzátette, hogy szerinte mindenki profitálhat ebből az összetartásból.

Simon Krisztián, az Újpest szélsője szintén pozitívan értékelte a közös edzéseket.

– Eredményes volt ez a két nap. Nagyon örültem a meghívónak. Persze tudom, ez nem jelenti azt, hogy legközelebb is kerettag leszek, de én azért fogok dolgozni – mondta Simon Krisztián. – írta az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik