NB I

Nem gyengülnek, de nem is erősödnek

George F. Hemingway soha nem hallott azokról a játékosokról, akiket hírbe hoztak a kispesti klubbal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Videóinterjút adott klubja, a Bp. Honvéd honlapjának a tulajdonos, George F. Hemingway, aki ismét megerősítette, hogy a téli időszakban nem terveznek játékosigazolásokat.

– Ahogy már nagyon sokszor elmondtam az elmúlt két-három hónap során: nem tervezünk erősítést és gyengítést sem a csapatban. Természetesen ha valami olyan ajánlatot kapunk, amit – ahogy a keresztapa mondta – nem tudunk visszautasítani, akkor meggondoljuk. Ha jönne egy olyan csatár vagy belsővédő, akire azt mondanám, hogy ez egy fiatal ember, akit meg kell ragadni, vagy egy szupersztár, akkor esetleg idehoznánk, de igazándiból nem tervezünk semmilyen erősítést. Természetesen, ha eladunk valakit, azt pótolni kell, de egyelőre nincs olyan játékos, akinek az eladására szerződésünk lenne – mondta Hemingway.

A közelmúltban a sajtóban megjelent, hogy a Kaposvár román játékosa, Adrian Markus, valamint a Vecsés egyiptomi csatára, Jusszef Abdel-Atey a kispestiek látókörébe került, de a tulajdonos cáfolta ezeket a híreket.

– Én is olvastam, hogy egy egyiptomi fiatalember, aki most a megyei első osztályban pallérozódik, megkeresést kapott több nagynevű csapattól, a többi közt a Bp. Honvédtól is. Hallott rólunk, mi viszont nem hallottunk róla, ez az egyetlen probléma. A román fiúról sem tudunk semmit. Szerintem időnként a játékosok vagy az ügynökök felröppentik a hírt, hogy a külföldön legismertebb magyar csapattal, a Honvéddal tárgyalnak, hátha valaki más szerződteti őket, de róluk szó sem volt – magyarázta Hemingway.

Vécsei Bálint az őszi bajnoki évad zárása után próbajátékon vett részt a török Galatasaray együttesénél. A sajtóhírek szerint nem felelt meg, a kispesti klubtulajdonos viszont azt mondja, még nem zárult le az ügy.

– Azt mondták nekünk, hogy tetszett nekik Bálint. Van olyan játékosunk, akit szeretnének eladni. Hogyha ez sikerül, akkor tárgyalhatunk tovább, ha nem sikerül, akkor valószínűleg nem lesz a dologból semmi. Hogy meg tudják-e venni Bálintot, az csak ettől függ. Továbbra is nyitva van a dolog.

Talán kevesem tudják, hogy a sportnapilap egyik munkatársát George F. Hemingway kitiltotta a Bozsik-stadionból, de a mostani videóinterjúban erről is szó volt.

– Már megszoktuk, hogy a Nemzeti Sport mindig a lehető legszennyesebb módon ír a Honvédról. Ez a szégyenteljes cikk, ami legutóbb megjelent, csak abba a sorba áll be, erről nincs mit mondani. A Bozsik-stadionból kiebrudalt újságíró írja ezeket a cikkeket – mondta a klubtulajdonos.

Az új szövetségi kapitány, Pintér Attila a közelmúltban összehívta az élvonalbeli csapatok edzőit, de a Honvédot senki nem képviselte. Hemingway szerint azért, mert csak három nappal az ülés előtt kaptak meghívást, és Marco Rossi vezetőedző Olaszországban, az ügyvezető pedig Hawaiin tartózkodott, de hangsúlyozta, hogy mindenben segíteni fogják a válogatott edzőjét. Egyben reményét fejezte ki, hogy a jövőben játékosokkal is segíthetik a nemzeti csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik