NB I

Távozott a holland igazgató

Gert Heerkes két hónap után elhagyta a kispesti Magyar Futball Akadémiát, és Kínába költözött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a Bp. Honvéd vagy az MFA a mai napig nem erősítette meg hivatalosan, a holland sajtóhírek alapján biztossá vált, hogy távozott a Magyar Futball Akadémia vezetője, a két hónappal ezelőtt, október végén kinevezett Gert Heerkes, mert Kínában kapott új munkát: a Szuper Ligában szereplő Jiangsu Sainty Nanjing másodedzője lett. A szerződése eredetileg 2014 júliusáig szólt Kispesten.

Az rtvnoord.nl oldalon elmesélte, hogy a kínai klub korábbi segédedzője Gao Hongbo lett a vezetőedző, aki mindenképp holland asszisztenst akart, így került az ázsiai országba.

– Nehéz a magyar futball egészéről beszélnem, de bizonyára van elég tehetséges játékos. A Honvédnál töltött rövid időm alatt arról beszéltem nekik, hogy minden játékosban meg kell találni azt, amiben ő kiemelkedő – nyilatkozta Gert Heerkes a valogatott.blog érdeklődésére. – A csapatok nem próbálnak váltani, amikor náluk van a labda, a játék jórészt nagy iramú fizikai küzdelemből áll. A Honvéd új edzőpályái azért javítani fognak a helyzeten, mert több edző fog tudni egyszerre foglalkozni a srácokkal. Ami a játékosokat illeti, többet kéne fejben foglalkozniuk a futballal, és az edzőknek is bátorítaniuk kéne őket arra, hogy a fociról beszéljenek, gondolkodjanak. A magyarországi munkám rövid volt, de nagyon jól éreztem magam. Nagyon kedves emberekkel, kollégákkal ismerkedtem meg. Mindenképpen szeretnék majd Budapestre visszajönni, mert nagyon szép város, és már ismerőseim is vannak. A futballban sose tudja az ember, merre viszi a sors, de Magyarország mindenképp egy lehetőség, amire nyitott vagyok. Csak a nyelvvel boldogulok nehezen…

Olvasói sztorik