NB I

Vécsei Bálint hasznos napjai

A Bp. Honvéd fiatal középpályása, Vécsei Bálint világsztárokkal edzett együtt a Galatasaray-nál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vécsei Bálint már több mint öt éve óta a Bp. Honvéd játékosa. A Miskolcon született futballista Kazincbarcikán, az általános iskolában ismerkedett meg a sportággal, majd a KBSC igazolt labdarúgója lett. A kispestiek színeiben eddig 52 találkozót játszott az élvonalban, és korosztályos válogatottnak is mondhatja magát. A tehetséges középpályás előtt nagy lehetőség adódott, ugyanis részt vehetett a török sztárcsapat, a Galatasaray edzésein.

– Köztudott, hogy a Galata edzőjének, Roberto Mancininek a fia csapattársam a Honvédnál, és az is, hogy Fabio Cordella, klubunk nemzetközi igazgatója is ismeri Roberto Mancinit – vázolta a kikerülés előzményeit a Borsod Online érdeklődésére Vécsei Bálint. – A szakvezető látta néhány mérkőzésünket, tetszett neki a játékom, és lehetőséget adott arra, hogy részt vegyek néhány foglalkozáson. Amikor kiderült, hogy utazom Isztambulba, kicsit izgultam, hiszen azért nem minden nap megy az ember ilyen nagy klubhoz, mint a Galatasaray.

– Volt valamiféle bemutatás az első tréning előtt?
– Nem igazán. A játékosok jöttek oda hozzám, amikor megláttak és elkezdtek kérdezősködni. Érdeklődtek, teljesen normálisan, profin kezeltek, körülbelül huszonöten voltunk. A klub tele van sztárjátékosokkal, ott van Drogba, Sneijder, de ők is úgy készültek, mint bármelyik más társuk. Ami leginkább feltűnt a kinn eltöltött négy edzés alatt, hogy sokkal kisebb hibaszázalékkal dolgoznak, mint mondjuk itthon, pontosabbak, labdabiztosabbak és gyorsabbak. Különben múlt kedden éppen a Juventussal vívott fontos Bajnokok Ligája-mérkőzést otthon a Galata, amely ugye a havazás miatt félbeszakadt és szerdán folytatódott. Mindkétszer kinn voltam, a VIP-részen, és Sneijder góljánál szinte felrobbant a stadion, bevallom, engem is magával ragadott a hangulat.

– Hogyan váltak el egymástól, miben maradtak a klubbal és Mancini edzővel?
– Semmi konkrétumot nem mondtak, hogy mi lesz. Bárhogy is alakuljon, csinálom tovább a dolgomat a Honvédnál, úgy, mint eddig. Ez az isztambuli látogatás nagy lökést adott a pályafutásomnak, élmény volt, rendkívül hasznos, személyesen tapasztalhattam meg, hogy hová lehet eljutni.

Olvasói sztorik