NB I

Adamsre emlékezik Blatter és a FIFA

„Amellett, hogy egy ígéretes és elkötelezett labdarúgó volt, kiváló fiatalember is.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), valamint a szervezet elnökét, Joseph Blatter is lesújtotta Akeem Adamsnek, a Ferencváros trinidadi játékosának hétfői halálhíre.

„Rettenetesen elszomorított, amikor olvastam, hogy Akeem mindössze huszonkét évesen eltávozott. Este imádkozni fogok a családjáért” – írta Twitter-oldalán Joseph Blatter.

A zöld-fehérek védőjének tragédiájáról a FIFA honlapja is beszámolt.

„Ez Isten döntése volt, most már békében van. Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik támogatták Akeemet és családját” – idézte az összeállítás Ivan Dicket, Adams nagybátyját.

Raymond Tim Kee, a trinidadi futballszövetség elnöke úgy fogalmazott: nem lehet szavakkal kifejezni a döbbenetet és a gyászt. „A futballtársadalomban mindenkit mélyen érintett a dolog, hiszen amellett, hogy egy ígéretes és elkötelezett labdarúgó volt, kiváló fiatalember is.”

A trinidadi futballista nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott. A kilencszeres válogatott játékos ezután több műtéten is átesett, majd műszívre kapcsolták. Októberben a közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett a bal lábát. Akeem Adams állapota a hétvégén fordult válságosra, amikor agyvérzést kapott. Amint az FTC közleménye fogalmazott: végzetes agyi érkatasztrófa lépett fel nála.

Olvasói sztorik