Hírek

Adams későn szólt, hogy baj van

Ezért lettek ilyen súlyos következményei betegségének.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szelid Zsolt, a Ferencváros orvosi stábjának tagja szerint Akeem Adams szívinfarktusa biztosan már jóval korábban kezdődött, mint amikor szólt, hogy rosszul van, ezért lettek ilyen súlyos következményei betegségének.

A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy ha valaki szívinfarktussal bekerül a klinikára, akkor megtörténik az ér felnyitása, s később gyakorlatilag gyógyultan távozhat onnan, ám a trinidadi futballista az eset napján csak késő este, már lélegeztető gépen került kórházba, s a gépen is csak nagyon nehezen lehetett tartani a játékost.

– Gyakorlatilag olyan súlyos szívelégtelensége volt, hogy biztos, nem egy-két órás infarktus volt – mondta az orvos hozzátéve, hogy a játékos nyilván játszani akart és nem akart edzést kihagyni, lemaradni, vélhetőleg ezért nem jelezte problémáját.

Szelid Zsolt arról is beszélt, amennyiben lett volna tudomásuk arról, hogy Adams édesapja fiatalon agyvérzésben hunyt el, akkor az UEFA által előírtakon felül más vizsgálatokat is végeztek volna rajta, mert egyértelmű, hogy a családjában genetikai halmozódás áll fenn. Az agyvérzés ugyanolyan érrendszeri katasztrófa, mint az infarktus, csak a test más részében. Ugyanakkor a szűrővizsgálatoknak nem célja, hogy kárt okozzanak egy-egy játékosban, márpedig egy szív CT, mellyel felfedezhető lett volna a gond, sugarazást jelent, amit 22 éveseknél nem végeznek el.

A trinidadi labdarúgó jelenleg magánál van és kommunikál a környezetével, ám Szelid Zsolt hozzátette, folyamatos fertőzésekkel küszködnek, szívátültetéshez pedig jelenleg nincs megfelelő állapotban. Adams eddig 120-130 egység vért kapott, ami a szakember elmondása szerint többszörös teljes vércserét jelent.

Olvasói sztorik