NB I

A szurkolók átadták petíciójukat

A törvények életszerűtlen rendelkezései miatt beadvánnyal fordultak Orbán Viktor miniszerelnökhöz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön, néhány perccel délután kettő előtt futballszurkolók gyülekeztek a parlament épülete előtt. A Miniszerelnökség két munkatársa fogadta őket, majd Őri Márk, a Szurkolói Iroda vezetője átadta azt a petíciót, amelyet „Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Magyarország legbefolyásosabb futballszurkolójának” címeztek. A beadvány hét pontból áll, tartalmát Őri Márk ismertette a Rangadó.hu helyszínen tartózkodó munkatársával.

– Orbán Viktorhoz fordulunk azzal kapcsolatban, hogy a sporttörvény és az úgynevezett huligántörvény életszerűtlen rendelkezéseit, a szurkolói regisztrációt, a családok vegzálását, a police.hu-n történő üldözését szüntessék meg, és az ORFK, a parlament sportbizottsága, az MLSZ, a klubok, valamint a Szurkolói Iroda és a szervezett szurkolói csoportok bevonásával üljön le, és tárgyaljunk arról, hogyan lehetne megszüntetni azokat az anomáliákat, hogy futballszurkolóknak – köztük családoknak, nőknek, gyerekeknek – negyven-ötven percet kell sorban állniuk egy mérkőzés látogatásakor, amikor csak két-háromezer ember jár általában a magyar meccsekre – mondta Őri Márk.

A szurkolók képviselői abban reménykednek, hogy petíciójuknak akár már az NB I tavaszi folytatását megelőzően lehet számottevő foganatja.

– Nagyon reméljük, hogy tavaszra már történik valami változás, mert – mint ahogy a statisztikák mutatják – a nézőszám folyamatosan csökken az NB I-ben, és az nem állapot, hogy negyven-ötven perceket kelljen sorban állni az embereknek ahhoz, hogy bejussanak a meccsekre Újpesten, Szombathelyen vagy Székesfehérváron, de még sorolhatnám a példákat… Hat-nyolcéves gyerekeket motoznak a biztonsági őrök és a rendőrök. Ez pont nem azt a célt éri el, amit az MLSZ szeretne, hogy minél többen látogassanak ki a stadionokba – magyarázta Őri Márk.

A mostani petíciót hat élvonalbeli klub drukkerei jegyzik, de az egész magyar lelátói társadalom egyetért a törekvésekkel.

– A Szurkolói Iroda mögött lévő szervezett szurkolói csoportok, a Debrecen, a Ferencváros, a Haladás, az MTK, az Újpest és a Videoton szurkolói állnak emögött, és szeretnék, ha változás történne, de úgy gondolom, az egész magyar szurkolói társadalom egyetért a fő kezdeményezésekkel – mondta Őri Márk.

A petíció teljes szövege ide kattintva elolvasható!

Az MLSZ nem ért egyet a petícióval! Hogy miért, az ide kattintva elolvasható!

Olvasói sztorik