NB I

Hatgólos döntetlen Újpesten

Az élvonal idei utolsó fordulójában a Puskás Akadémia már két góllal is vezetett, végül mégis be kellett érnie egy ponttal.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Újpest FC – Puskás Akadémia 3-3 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Balajcza – Ngawa, Litauszki, Juanan, Nego – Szankovics (Simon K., 70.) – Lázár B., Sztaniszavljevics (Balogh B., 55.), Vasziljevics, Szuljics – Kabát (Tshibuabua, 55.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Polonkai, Tóth II B. (Luque, 81.) – Czvitkovics, Haraszti (Tischler, 91.), Szakály D. (U. Nikolics, 64.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Lázár B. (60.), Litauszki (79.), Simon K. (88.), illetve Margitics (31.), Szekeres A. (63.), Lencse (tizenegyesből 67.)
Kiállítva: Szuljics (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pálya egyharmadát hosszanti irányban hóréteg fedte, ezért alkalmatlan volt a játékra. Az első percekben az újpestiek voltak aktívabbak, de támadásépítéseik során nem tudtak helyzetbe kerülni. A 11. percen egy vendégszöglet után Vaszicsku lőtt a kapu fölé, kisvártatva Lencse László lőtt nagy helyzetben mellé. A 23. percben Lencse elesett a tizenhatoson belül Litauszki szorításában, de büntető helyett sárga lapot kapott műesésért.

A 29. percben Ngawa beadását Lázár Bence fejelte a kapu mellé. Két perccel később Vasziljevics labdaeladása után Margitics Andor magabiztosan a hálóba lőtt (0-1). A 39. percben Lázár passza után Kabát Péter az ötös sarkáról a kapufát találta telibe. Négy perccel később Ngawa lapos beadása után Vasziljevics elesett a kapu előtt Margitics mellett, de a bíró ezúttal sem adott büntetőt. A szünet előtt egy szabadrúgást követően Margitics találta el a kapufát, a kipattanó után Vaszicsku ismétlésát pedig Balajcza védte.

Az 56. percben Tshibuabua lövését fogta Hajdúch. Négy perccel később Nego lövése Juanan lábáról éppen Lázár Bence elé pattant, aki a hálóba lőtt (1-1). A 63. percben Czvitkovics szöglete után Szekeres Adrián lőtt a hálóba (1-2). Három perc elteltével Polonkai lövése nyomán Litauszki kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amit Lencse László a hálóba lőtt (1-3).

A folytatásban is támadásban maradt a vendégcsapat, előbb Haraszti lőtt mellé, majd Uros Nikolics lövését védte Balajcza, a 74. percben pedig ismét Haraszti kísérlete okozott veszélyt. A 79. percben Balogh Balázs szabadrúgása után Litauszki Róbert lőtt a kapuba (2-3). Egy perccel később Vasziljevics fejelt a kapu fölé. A 83. percben Vasziljevics szabadrúgását Hajdúch kiütötte. Három perc múlva egy hazai sarokrúgást követően Lázár Bence a keresztlécre fejelt.

A 87. percben Szuljics fejbe rúgta Lencse Lászlót, ezért megkapta második sárga lapját. Emberhátrányban is egyenlített az Újpest: Tshibuabua beadása után Simon Krisztián kibújt Margitics háta mögül, és a hálóba lőtt (3-3). A 94. percben egy hazai szabadrúgás után Lázár a kapufára fejelt. Lagymatag kezdés után meglepően jó meccset játszottak a csapatok, a döntetlen igazságos.

– Az újpestiek egy kicsit langyosak kezdtek, nem láttam, hogy mindenáron el akarják dönteni a meccset az első félidőben a támadófutballjukkal. Ezt nem akarom a Fradi elleni kupameccsre fogni, mert szerintem két-három nap alatt meg lehet oldani a frissítést – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon játékosa. – Ami a fociban egy mérkőzésen megtörténhet, az most megtörtént. Volt több kapufa, egy kiállítás, a hazai csapat pedig kétgólos hátrányból állt talpra. Élvezhető meccs volt, pláne a második félidőben láthattunk szép támadásokat, szép megoldásokat. A Puskás FC kiengedte a kezéből a győzelmet, az Újpest viszont a szerdaihoz hasonlóan akaratos, küzdeni tudó hozzáállásáról tett tanúbizonyságot. Az utolsó tíz perc egyenesen frenetikus volt, a hazaiak megnyerhették volna a találkozót. Biztató játékot nyújtottak, az új edzővel jó úton haladnak, ha minőségi játékosokkal erősítenek, szép tavasz elé nézhetnek.

Olvasói sztorik