NB I

Nem akarnak a kiesésen agyalni

A felcsúti együttes Szekeres Adrián vezérletével kapott gól nélkül nyerte a Pápa elleni meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia FC az előző fordulóban 1-0-ra nyert a Lombard Pápa ellen, Székesfehérváron. Benczés Miklós tanítványai az utóbbi mérkőzéseken egyre stabilabb teljesítményt nyújtanak, és a tabellán is elmozdultak a kiesőhelyről.

Az utolsó őszi bajnoki meccsen, szombaton Újpestre látogatnak. A lila-fehérek Nebojsa Vignjevics kinevezése óta öt mérkőzésen tíz pontot szereztek, és egyre jobban futballoznak, így a Puskás Akadémia FC védelme nehéz kilencven perc elé néz a Szusza Ferenc Stadionban. A Rangadó.hu érdeklődésére a felcsútiak játékosa, Szekeres Adrián úgy vélekedett, az lenne a legjobb, ha nem kéne a kiesésen agyalniuk a következő hónapokban.

– Milyen volt a Lombard elleni győztes találkozó?
– Úgy gondolom, jó mérkőzés volt, de ehhez kellett a Pápa is. Végre úgy kezdtük a meccset, ahogyan hazai pályán egy csapatnak kezdenie kell. Helyzeteket alakítottunk ki, majd az egyik ilyen szituáció után egy büntetőből meg tudtuk szerezni a vezetést – mesélte Szekeres Adrián. – Az első félidő végén, és a második játékrész elején is lett volna lehetőségünk növelni az góljaink számát, de a Pápa egy percig sem adta fel a mérkőzést, ám szerencsére meg tudtuk tartani az előnyünket. Az elmúlt két hazai mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, és nekem is megfordult a fejemben, hogy ne járjunk úgy, mint a Kecskemét ellen, ahol nyerő állásból döntetlenre hoztuk a meccset. Szerencsére kitartottunk, és behúztuk a három pontot, ráadásul kapott gól nélkül.

– Nehezen indult a szezon, de úgy tűnik egyre jobban összeállnak. Milyen csapat a Puskás Akadémia FC? Számolnak már vele az ellenfelek?
– Az ötödik forduló után elkezdtük felvenni a ritmust, és nem éreztem, hogy bárhol félvállról vettek volna minket. Tény és való, hogy a bajnokság erős együttesei ellen – amelyek támadólag lépnek fel – nekünk is jobban ment a játék. Jellemző is ránk, hogy játékos csapat vagyunk. Talán ennek is köszönhető, hogy most négy ponttal kevesebbünk van, mert ha jobban tudunk védekezni és összpontosítani, akkor az MTK, vagy a Kecskemét elleni meccs nem döntetlenre végződik. Ha ezek a pontok meglennének, akkor a tabella középmezőnyéhez tartoznánk, de még hátra van tizennégy forduló, és ezeken a mérkőzéseken bizonyítanunk kell, hogy nem érdemtelenül vesznek minket komolyan az ellenfelek, illetve magunknak is bizonyítanunk kell, hogy tudunk ennél sokkal szervezettebben és koncentráltabban játszani.

– Egy esetleges újpesti vereséggel visszacsúszhatnak a tabellán. Számít, hogy hányadik helyről vághatnak neki a tavaszi küzdelmeknek?
– Nyilván nem mindegy, hogy erre a két-három hónapos szünetre hogyan megy el egy csapat. Szeretnénk a vonal fölött lenni. De a tabellán két-hárompontos különbségek vannak a csapatok között a kiesőzóna környékén, ezt akár egy győzelemmel be lehet hozni, vagy el is lehet bukni. Újpestre is nyerni megyünk, és ha ez összejönne, akkor nyugodtabb telünk lenne. Ilyenkor a téli szünet nagyon hosszú, és sokat gondolkodnak a játékosok, így az lenne a legjobb, ha nem kéne ezen agyalnunk a következő hónapokban.

– Mit vár az Újpest elleni meccsen? Illetve mi a véleménye a lila-fehérekről az új edző irányításával?
– Már jó néhány éve játszom az NB I-ben, és ismerem az ellenfeleket. Amennyire időm engedi, minden mérkőzést megnézek a tévében, így az Újpest–Ferencváros kupamérkőzést is követtem. Nebojsa Vignjevics kinevezése óta szorgosan gyűjtögetik a pontokat az újpestiek. Ismerem a játékosokat, akik ott vannak, és többször láttam őket játszani. A héten már beszélgettünk róla, mi várhat ránk a Szusza Ferenc Stadionban, hogy mik az Újpest erősségei és gyengéi. Ennek alapján készülünk a szombati találkozóra. A meccset mindenki máshol nézte, én itthon. Csütörtökön videón elemezzük az Újpest játékát. Szerintem inkább a Paks elleni mérkőzésükből fogunk építkezni, de ez nem zárja ki, hogy a Ferencváros elleni meccsből is bekerüljön az összeállításba néhány elem. De minden találkozó más. Szerdán olyan mérkőzést játszottak, ami a továbbjutásról szólt, ebből adódóan előfordulhat, hogy három-négy nappal később egy teljesen más variációban játszanak majd.

– Jelenleg a Videoton kölcsönjátékosaként szerepel a Puskás Akadémia FC csapatában. Nyáron szeretne visszatérni a fehérvári együttesbe?
– Természetesen szeretnék még a Videotonban futballozni, éppen azért adtak kölcsön, hogy minél több mérkőzést legyen a lábamban, és jövő nyáron, amikor lejár az egyéves kölcsönszerződés, akkor hasznára tudjak lenni a Vidinek. Addig azért még sok idő van. Több mint fél év, úgyhogy majd meglátjuk, mi lesz.

Olvasói sztorik