NB I

Elmozdult a kiesőhelyről a Puskás

A Puskás Akadémia 1-0-ra nyert a Lombard Pápa ellen az OTP Bank Liga 16. fordulójában, Székesfehérváron.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Puskás Akadémia FC – Lombard Pápa Termál FC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, 200 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Tóth II B., Polonkai – Haraszti (Fabio, 85.), Czvitkovics, Gallardo (Szakály D., 26.) – Lencse (Tischler, 93.). Edző: Benczés Miklós
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Rodenbücher, Présinger – Tajthy (Szabó O., 73.), Sekour, Quintero (Arszics, 71.) – Orosz M. (Király B., 73.), Kenesei K., Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Gólszerző: Lencse (tizenegyesből 35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccs elején Polonkai lőtt a kapu mellé 22 méterről, majd Kenesesi szöglete után Griffithsről pattant fölé a labda. A nyolcadik percben Haraszti Zsolt sarokrúgása után Szekeres Adrián lőtt fölé nyolc méterről. A huszadik percben Czvitkovics lapos lövését Szűcs Lajos vetődve védte. Négy perccel később Haraszti lőtt fölé 18 méterről. A 34. percben Rodenbücher szabálytalankodott Lencse Lászlóval szemben a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Puskás FC. A tizenegyest a sértett végezte el, és higgadtan a hálóba gurított (1-0).

A 39. percben Griffiths elől mentett a kapuból kirohanó Hajdúch. A 43. percben Haraszti ugratta ki Szakály Dénest egy kontra végén, majd a visszakapott labdát nagy helyzetben csúnyán fölé lőtte. Az 55. percben ismét egy ígéretes kontrát hagyott kihasználatlanul a felcsúti együttes: Czvitkovics vezette középen a labdát, választhatott volna magának játszótársat, de elcselezte magát. Öt perc elteltével Orosz Márk beadása után Griffiths lőtt fölé.

A 68. percben Czvitkovics csavart a kapu mellé és fölé a tizenhatos sarkáról, majd ugyanebben a percben Haraszti lövését védte Szűcs Lajos. Tíz perccel később Haraszti lőtt mellé nagy helyzetben. A nyolcvanadik percben Czvitkovics lőtt a tizenhatoson belülről a blokkba. Három perccel később Griffiths beadását Király Botond lőtte kapásból a kapu mellé, nagy helyzetben. A 91. percben Arszics lőtt mellé egy szabadrúgást.

Sikerével a Puskás FC legalább egy hétig biztosan elmozdult a kiesőhelyről.

– Érthető módon eléggé feszült hangulatú mérkőzést vívott a két csapat, ez a helyezésükből adódott – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Gázszer FC és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, és egy jogos tizenegyből vezetést szerzett a Puskás Akadémia. A második felvonásban láthatóan egyenlíteni akart a Pápa, amely meddő mezőnyfölényt alakított ki. Ebből adódóan olyan területek nyíltak meg a hazaiak előtt, hogy eldönthették volna a meccset, de pontatlanságaik miatt nem értek el újabb gólt. Megérdemelt a hazai győzelem, hiszen a felcsútiak most nem követték el azt a hibát, mint korábban, amikor egy agyonnyert mérkőzést ikszre engedtek. Minimális különbséggel, tizenegyes-góllal, de megérdemelten nyert a Puskás FC.

Olvasói sztorik