NB I

„Sokat léptünk előre”

Bertus Lajos ismét felcsúti színekben játszik nevelőegyesülete, a Kecskemét ellen az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bertus Lajos idén nyáron szerződött Kecskemétről a Puskás Akadémia csapatához. A tehetséges középpályás még tudott alapemberré válni új állomáshelyén. Az őszi szezonban eddig hat mérkőzésen lépett pályára, így nem túlzás azt állítani, hogy amikor aláírta a szerződését, több játéklehetőséggel számolt. Előző és jelenlegi együttese péntek este, az élvonal 15. fordulójának nyitómeccsén éppen egymás ellen játszik. Nem először találkoznak a mostani szezonban, hiszen a Magyar Kupában már összecsapott a két gárda, akkor nem született gól, a tizenegyes-párbajt követően pedig a Kecskemét jutott tovább.

A Rangadó.hu érdeklődésére Bertus Lajos elmesélte, hogy néha beszédtéma náluk a kiesés, de ez inkább csak doppingolja őket.

– Számomra mindenképpen pikáns az összecsapás, hiszen kecskeméti nevelés vagyok, onnan kerültem a Puskás Akadémiához. Szoros mérkőzést várok pénteken, de ha tudjuk hozni a saját játékunkat, akkor meglehet a győzelem – mondta a 23 éves középpályás. – Furcsa volt a Kecskemét ellen pályára lépni a kupában, de talán még jobban motivál, hogy a volt csapatom ellen mutathatom meg, mit tudok.

A fiatal középpályás a távozása után arról panaszkodott, hogy Kecskeméten sem kapott elég játéklehetőséget, és az idei ősz sem róla szólt az újoncnál… Ráadásul nincs könnyű dolga, mert a Puskás Akadémia meccsről meccsre jobban teljesít. Ilyenkor nehéz bekerülni a kezdőcsapatba.

– Még korai erről beszélni, de majd az idő eldönti, hogy jó döntést hoztam-e, vagy sem – magyarázta Bertus Lajos. – Játékban sokat léptünk előre, és remélem, töretlen lesz ez a fejlődés. Természetesen figyeljük a tabellát, és néha beszédtéma a kiesés, de ez inkább csak doppingol minket, és még jobb teljesítményre ösztönöz, mert nem akarunk bajba kerülni.

Olvasói sztorik