NB I

Hónapokig jegelték a profi bírót

Iványi Zoltán nem felelt meg bizonyos előírásoknak, ezért hosszú időre kivonták a forgalomból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hová tűnt Iványi Zoltán? Talán nem csak nekünk szúrt szemet, hogy az előző bajnoki szezon egyik legfoglalkoztatottabb játékvezetőjét a jelenlegi idényben majdnem négy hónapig jegelték.

A 38 éves békéscsabai bíró 2001-ben tette le a vizsgát, az élvonalbeli keretnek 2006 óta tagja. Vezetett Magyar Kupa-döntőt és Ligakupa-finálét is. Az idén június óta létező profi játékvezetői keretbe is beválasztották.

Ő vezette a mostani bajnoki évad nyitómeccsét, a július 26-án rendezett Lombard Pápa – Puskás Akadémia (1-1) találkozót, majd két nappal később az alapvonalról segítette kollégája munkáját a Debrecen–Kaposvár (7-1) mérkőzésen. Utána viszont hónapokig semmi…

Hosszú kihagyás következett, ugyanis legközelebb november 23-ra kapott küldést, akkor ő vezette a Mezőkövesd–Győr meccset, majd alapvonali asszisztens volt Kispesten, és az elmúlt hétvégén Mezőkövesden is. De vajon mi volt az oka a hónapokon keresztül tartó száműzetésnek, ami az ő esetében különösen furcsa, hiszen a profi keret tagjáról van szó.

A profi bíróknak folyamatosan fizikai és elméleti tesztet kell teljesíteniük. Ha nem sikerül valamelyik rész, akkor nincs küldésük. A Rangadó.hu értesülése szerint Iványi bizonyos előírásoknak nem felelt meg. Érdekesség, hogy a pápai nyitómérkőzés után az őszi időszak zárómeccsnek, a Győr–Haladásnak is ő lesz a bírója.

Hasonló eltűnései egyébként Fábián Mihálynak is voltak. A hatodik fordulóban ő vezette a Győr–Paks meccset, de utána egy hónapra kivonták a forgalomból, és azt követően is csak alapvonaliként számítottak rá, egészen novemberig. Két NB II-es meccset, valamint a Ferencváros–Haladás élvonalbeli találkozót ő vezethette, de november közepe óta megint nem kapott küldést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik